Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Kemp Kulinaer

proeven n Op vrijdag 17 juni vindt de eerste editie van Kemp Kulinaer plaats, een evenement waar iedereen die van lekker eten houdt, zijn vingers bij zal aflikken.

Van 16.00 tot 20.00 uur zullen een heel aantal ondernemers de bezoekers laten genieten van hun heerlijke producten. Kemp Kulinaer vindt plaats in de De Kempenaerstraat, van het plein bij de hondjes, tot aan de Geversstraat.
Deelnemers aan de culinaire festiviteit, die voor jong en oud te bezoeken is, zijn slagerij van der Zalm, bakkerij Hugo de Groot, Albert Heijn, bakkerij van Maanen, De Patissier, Het Beleg van Oegstgeest, Brasserie Streeder, Villa Beukenhof, restaurant Ox, het Wijnhuis en café de Gouwe.

Alle deelnemers laten bezoekers kennis maken met hun producten en iedereen kan alles proeven voor een euro.

Op 17 juni is er ook een podium met livemuziek. Onder andere Eric van der Reijden & Friens zullen optreden. Door de hele straat staan gezellige statafels, zodat iedereen kan blijven 'hangen' om er een gezellige tijd van te maken.


Meet & Greet met Bob de Jong

boek n Op zaterdag 18 juni is er een meet & greet met oud-schaatser Bob de Jong bij de Rijnlandse Boekhandel. De Leimuidenaar komt langs naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek 'Bob Anders', dat het levensverhaal vertelt van de Olympisch kampioen van 2006. Het boek gaat over de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière en vooral over de mens achter de meest succesvolle langeafstandsschaatser ooit.

Als specialist op de vijf en tien kilometer stond hij twintig jaar lang aan de wereldtop. Bob werd in 2006 olympisch kampioen en droomde even dat hij god was, maar stond kort daarna op straat.
Bob kan uitstekend schaatsen, maar weet zichzelf niet goed te verkopen. Hij is supersociaal, maar duikt ook graag weg in zijn eigen wereld. Wie is Bob eigenlijk, wat maakt hem anders dan de rest? Op deze vragen krijgt de lezer van zijn biografie antwoord. Ook kunnen belangstellenden gewoon even een praatje maken met Bob maken op zaterdag 18 juni in de Rijnlandse Boekhandel van 14.30 tot 15.30 uur.