Ondernemers Maaike van Leeuwen, Corjan Vliek (initiatiefnemer) en Marian Klein Breteler. | Foto Willemien Timmers
Ondernemers Maaike van Leeuwen, Corjan Vliek (initiatiefnemer) en Marian Klein Breteler. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Ondernemen in hart van Poelgeest

ondernemen n Op 8 juli vindt vanaf 15.30 uur de feestelijke opening plaats van de nieuwe ruimten onder de Clusiushof in Poelgeest waar sinds een week een aantal ondernemers hun plek al hebben gevonden. Fietsenmaker Muyselaar is zelfs al twee weken open.

Maaike van Leeuwen, eigenaar en regressietherapeut in praktijk 'De Transparant', is sinds kort ook in de Clusiushof gevestigd. "Elk mens heeft perioden in zijn leven dat hij behoefte heeft aan een persoon die even met hem meeloopt, en die de tijd neemt om samen terugkerende problemen in kaart te brengen en te tackelen. Ik helpt cliënten graag de oorzaak van problemen en klachten te vinden." Van Leeuwen legt uit dat ze als reïncarnatie- en regressietherapeut ziet dat de oorzaak van veel klachten in onverwerkte ervaringen in het verleden ligt. Maaike organiseert ook cursussen, inspiratieavonden en lezingen. www.detransparant.nl.

Op maandag- en vrijdagochtend is praktijk het Stille Midden van Ria Coumans (www.stillemidden.nl) in de Transparant gevestigd. Ria is actief als coach bij verandering en verlies en verzorgt mindfulness yoga en meditatie.

In de praktijkruimte boven, in Clusiushof 7, komt Marian Klein Breteler met Interrelations, Natuurgeneeskundige Praktijk. Marian heeft meer dan tien jaar ervaring als Kinesiologe en orthomoleculair therapeut. Het is haar passie om mensen te helpen gezonder, blijer en meer in balans te komen. Cliënten kunnen bij haar terecht voor allerlei soorten gezondsheidsvragen, zoals bijvoorbeeld fysieke klachten, vermoeidheid, voedingstekorten en stress. Ook kun je bij haar cursussen volgen over Kinesiologie en Touch for Health en over gezonde voeding. www.interrelations.nl

Naast Interrelations gaan er twee andere zzp'ers werken in Clusiushof 7: Marloes Meijer, orthopedagoge, biedt diagnostiek en coaching aan voor adolescenten op gebieden waar zij tegenaan lopen op school en privé. Zij is gespecialiseerd op faalangst, studievaardigheden en dyslexie. Contact: marloes_meijer@live.com.
Ook Sietske de Jongh met haar Praktijk de Marebron komt naar de Clusiushof. Sietske is gecertificeerd ADHD-coach en yogadocente/coach en ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD en Autisme (ASS). Ze biedt maatwerk in het Oplossingsgericht Werken en in Yogacoaching aan kinderen, tieners en (jong)volwassenen. Voor ouders/verzorgers, professionals e.a. biedt zij advies, workshops en lezingen aan. www.sietskedejongh.nl

In Sunterra, het centrum voor inspiratie & ontwikkeling worden onder andere mindfulness en yoga-workshops gehouden.
Marleen Abrahamse en collega-mindfulnesstrainer Monique Veerkamp geven op diverse dagen en tijdstippen in Sunterra mindfulnesstrainingen. Ná het volgen van de training kun je wat je geleerd hebt blijven oefenen en verdiepen met een breed vervolgaanbod van compassietraining, mindfulness-vervolgtrainingen, meditatiebijeenkomsten en mindfulnessdagen. www.indekern.info en www.aandachtencompassie.nl.
Christine Mundschin Dekkers geeft in Sunterra de Cursus 'de 5 Tibetanen'. Oude Tibetaanse monniken ontwikkelden een vijftal meditatieve bewegingsoefeningen die mensen moesten helpen een innerlijke energiebron aan te boren. Aanmelden en info: ch.mundschin@gmail.com.

Koffie en ijs

Sunterra koffie & ijs gaat medio september open. Hier komt ook een vergaderruimte, ruimte om te werken, wifi en een kinderhoekje. Ook kunnen senioren hier een kaartje leggen. Verdere informatie is te vinden op sunterra.nl of mail cjvliek@kpnmail.nl als je ook zaalruimte wilt huren.
"Mijn speciale dank gaat uit naar Heijmans voor meedenken en het bieden van een goede prijs, en naar Triodos die als enige bank dit duurzame, ambitieuze plan voor en door de wijk wilde steunen," aldus initiatiefnemer Corjan Vliek.