Zeven kleine zwanen prachtig vastgelegd door Peter Chrispijn.
Zeven kleine zwanen prachtig vastgelegd door Peter Chrispijn. Foto: Willemien Timmers

Natuurfoto van maand mei: zwaantjes van Peter Chrispijn

natuur n Prachtige natuurfoto's kreeg het jubilerende Milieu Educatie Centrum (MEC) Oegstgeest in de maand mei toegestuurd. Op de Duurzaam Dorp Oegstgeest Dag van afgelopen zaterdag hingen bij de kraam van het MEC alle prijswinnaars tot nu toe prachtig uitgestald.

Voorzitter Huub Hendrix liet ze enthousiast aan alle belangstellende voorbijgangers zien, en moedigde diverse mensen aan om ook zelf foto's in te sturen. "Oegstgeest biedt zoveel mooie plekken om foto's te maken. En bovendien kun je je op de vreemdste plekken door de natuur laten verrassen."

De jury, bestaande uit Adri de Groot (fotograaf - vogeldagboek.nl), Ada van der Aar (IVN natuurgids en fotograaf), Nanko van Kampen (natuurgids MEC Oegstgeest) en Willemien Timmers (eindredacteur Oegstgeester Courant), genoot van de mooie foto's van de natuur in Oegstgeest. Winnaar werd de foto van zeven zwanenjongen gemaakt door Peter Chrispijn.

geduld

"Om zo'n foto te maken is enig geduld vereist," vertelt Chrispijn, "de foto is gemaakt in de vijver bij ons huis in Haaswijk."
"Wij zijn onlangs verhuisd vanuit Leiden naar Oegstgeest, en hebben nu heel veel groen en water om ons heen. Eigenlijk was dit de eerste keer dat ik natuurfoto's maakte hier in Oegstgeest. Geweldig om zo'n zwanenfamilie van dichtbij te volgen, zeker als je de stad gewend bent."

insturen

Iedereen kan maandelijks zijn of haar mooiste natuurfoto's insturen. De winnende foto wordt telkens gepubliceerd in de Oegstgeester Courant en op de website van het MEC. Uiteindelijk kiezen jury en publiek na een jaar de beste natuurfoto van Oegstgeest.

Via een puntenrekening komt er ook een beste natuurfotograaf. Van de mooiste foto's wordt een Oegstgeester natuurkalender gemaakt.
Foto's voor de maand juni kunnen ingestuurd worden vóór 1 juli naar fotowedstrijd@mecoegstgeest.nl.

De leden van de jury beoordelen de foto´s overigens zonder dat zij weten wie de fotograaf is.

Het reglement van de fotowedstrijd `Een jaar natuur in Oegstgeest` is te vinden op mecoegstgeest.nl.