Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Biljartcentrum huldigt oprichters

biljart n Op vrijdag 27 werden de oprichters van de Stichting Biljart Centrum Oegstgeest (SBCO) gehuldigd.

Op 20 juni 1983, dus ruim 33 jaar geleden waren Jan Piet Haasnoot en Herman Mulder de personen die het initiatief namen tot het oprichten van de genoemde stichting.
Mulder, toen voorzitter van Biljartvereniging Sport, was op zoek naar een nieuwe biljartlocatie. Dit omdat de eigenaar van de Roode Leeuw besloten had de zolder, die als biljartzaal dienstdeed, te gaan verbouwen tot feestzaal. Mulder sprak daarover met toentertijd wethouder Ton Kohlbeck. Deze wist dat er een oud noodgebouwtje bij de Voscuyl stond wat daarvoor in aanmerking zou kunnen komen. Haasnoot, toen voorzitter van Biljartvereniging Centraal, genoemd naar café centraal in Oegstgeest, werd gevraagd vanwege zijn bouwkundige expertise.
Op zijn advies werd het gebouw gekocht van de gemeente. Dit tegen het symbolische bedrag van 1 gulden. En zo ontstond de stichting.
Na de nodige verbouwingen en met veel zelfwerkzaamheid van de leden van beide biljartverenigingen werd het noodgebouw omgetoverd tot een biljartcentrum. Burgemeester Scheenstra opende in 1984 het centrum.
Het centrum was een groot succes en al snel te klein. Reden om uit te kijken naar een andere locatie. Het oog viel op het terrein van de rioolzuivering installatie ook aan de Voscuyl. Na verkoop van het bestaande gebouw (aan de dansschool) en het afsluiten van een lening kon het vernieuwde biljartcentrum in 1989 gerealiseerd worden.
Maar ook de gemeente had plannen. Plannen om precies op de locatie waar het biljartcentrum staat een sporthal te gaan bouwen.
De gemeente bood de stichting de kans een nieuw biljartcentrum te bouwen op de locatie direct gelegen naast de sporthal. En de stichting greep deze kans met beide handen aan. Er verrees in 2008 een prachtige biljartaccommodatie; 9 kleine biljarttafels, 2 match tafels, een bestuurskamer, kantine, kleedruimte keuken en bar. Het centrum behoort daarmee direct tot een van de grootste en kwalitatief mooiste centra van het land.
Inmiddels zijn er vele nationale kampioenschappen gespeeld en maakt de KNBB gebruik van het centrum voor bondstrainingen. In het centrum spelen wekelijks 225-250 biljarters waaronder enkele nationale kampioenen.
Een centrum waar zowel de competitieve, de recreatieve biljarten en de 'vrije' biljarten tegen zeer redelijke prijzen zijn hobby kan beoefenen.
Tijdens de huldiging, in aanwezigheid van een aantal genodigden, onthulden Haasnoot en Mulder een overzicht van de geschiedenis van het biljartcentrum en een herinnering plaquette. Daarmee kregen beide heren de waardering die ze verdienen voor de inzet die zij hebben gedaan voor het biljarten in Oegstgeest en de regio.

www.sbco.nl


ASC D3 kampioen

voetbal n De jongens van ASC D3 zijn vorige week vrijdag na een zinderende finale Kampioen geworden van de 4de klasse.

RCL- uit moest gewonnen worden. Na een snelle openingstreffer van Melle en een aansluitingstreffer van RCL bleef het akelig lang 1-1. ASC moest winnen om kampioen te worden, pas ver in de tweede helft kreeg de ploeg uit Oegstgeest loon naar werken.
ASC D3 bestaat uit: Melle, Koen, Max, Ayal, Samuel, Sido, Tibbe, Tijn, Naut, Casper, Joris, Wout, Wick, Rory en Bart-Jan. De coaches Floris en Felix.

Afbeelding