De ASC-tribune zat tjokvol met leerlingen die hun klasgenootjes aanmoedigden. | Foto PR
De ASC-tribune zat tjokvol met leerlingen die hun klasgenootjes aanmoedigden. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Sportdagen Oegstgeest groots succes

schoolsport n Twee weken geleden vonden de traditionele sportdagen plaats voor de kinderen van de basisscholen in Oegstgeest.

Normaliter een evenement dat altijd gehouden wordt op de velden van korfbalvereniging Fiks, echter, door een gelijktijdig gepland golftoernooi van de Oegstgeester Golf Club was de organisatie dit keer genoodzaakt op het laatste moment naar een andere locatie uit te wijken. Na kordate bemiddeling van de heer Coli van de gemeente Oegstgeest stelde ASC haar accommodatie onmiddellijk beschikbaar, een geste waar de schoolsportcommissie Oegstgeest bijzonder content mee was.


Derhalve was het woensdag de beurt aan de leerlingen van de Gevers-Deutz Terweeschool om af te trappen. Liefst 300 leerlingen streden die ochtend tegen elkaar om de eer en de punten. Zaklopen, doelschieten, estafette, het stond ook dit jaar weer op het programma. Met als slot van de ochtend een heuse 'duurloop' tegen elkaar. Om het hoofdveld liepen de kinderen hun rondje, aangemoedigd door de 'overigen' die zich verzameld hadden op de tjokvolle tribune om het aanmoedigen. Opgezweept door de vele luide kinderstemmen rende eenieder zijn longen uit zijn lijf. Immers, de snelste loper - bij zowel de jongens als meisjes - verdiende namelijk een herinneringsmedaille, een kleinood dat vol trots door de kampioenen in ontvangst werd genomen.
Na de GDT was het veld donderdag beschikbaar voor de kinderen van de Kring - Rembrandt en de Kring - Willibrord. De jenaplanschool had ook dit jaar weer groots en professioneel uitgepakt. Van kleuter tot achtste-jaars, allemaal waren ze aanwezig. Ingedeeld in groepjes werkten ze een zeer doordacht en veelzijdig programma af. Een organisatie om door een ringetje te halen. Verzin immers maar eens spelletjes waar zowel 4- als 12-jarigen samen tot hun recht komen en plezier aan beleven. Met onderdelen als touwtrekken en de bekende doorgeefwedstrijd met de supergrote houten handjes, had iedereen veel uitdagingen.
Tot slot van de week - ze werden bedeeld met het mooiste weer van allemaal - was het vrijdag tijd voor de Hofdijckschool. Analoog aan de sportdag van de Kring, ook hier weer 's morgens sporten met elkaar - alle leeftijden door elkaar - en 's middags tegen elkaar in leeftijdsgebonden groepjes. Een formule die al jaren succesvol is gebleken.
Ondanks de stijgende temperaturen - het was op deze slotdag van de week ruim boven de 20 graden - bleven de kinderen tot en met het laatste onderdeel onverzettelijk hun best doen. De Oegstgeester jeugd liet ook hier weer zien over een puike conditie te beschikken door het vele sporten door de weeks en bij de gym op school.
Toen om 14.00 uur juf Esther voor de laatste keer de sirene liet gaan, stroomde het veld leeg en keerde iedereen voldaan huiswaarts.


ASC legt bodem voor nieuwe locatie

voetbal n De grootste verschuiving in de clubgeschiedenis van ASC wordt steeds tastbaarder. Volgend seizoen viert ASC het 125 jarig bestaan en dat gaat samen met het grote moment dat ASC voetbal het hartje van Oegstgeest gaat verlaten.

Dat 125 jarig bestaan wordt natuurlijk groots gevierd, op een manier die bij een vitale, sportieve en traditionele club past. Het meest in het oog springt natuurlijk daarbij de verhuizing naar de nieuwe locatie in de Overveerpolder, waar ASC tot nieuwe bloei wil komen. En dat begint letterlijk bij de bodem.
Mensen die de laatste weken langs de Overveerpolder zijn gefietst hebben kunnen zien dat het een komen en gaan was van vrachtauto's met zand. In totaal is er 120.000 kuub zand gestort oftewel meer dan 1,4 miljoen kruiwagens. Deze hoeveelheid zand is nodig om de grond te laten inklinken zodat er op een stevige ondergrond kan worden gevoetbald en gecricket en het terrein wat hoger komt te liggen. Het gaat dus om het gewicht van het zand dat gebruikt wordt om de ondergrond samen te drukken. Over zes tot zeven maanden wordt een groot deel van het zand dan ook weer afgevoerd. Tot die tijd zal er weinig te zien zijn op de Overveerpolder. Maar het fundament onder het nieuwe terrein wordt wel steeds steviger. Ook op de achtergrond gebeurt veel. Het ontwerp van het clubhuis nadert zijn finale stadium.
Wie wil kijken op het nieuwe terrein is van harte welkom om dat te doen van achter de hekken.

In zes weken hebben bijna 5000 vrachtwagens een lading zand gestort.