Blijdschap bij ASC nadat Lars Valkx (7) voor de openingstreffer tekende.
Blijdschap bij ASC nadat Lars Valkx (7) voor de openingstreffer tekende. Foto: Wim van Tuijl

ASC in slotfase naar een 4-4 verdiend gelijkspel

ASC heeft afgelopen donderdag tijdens een ingelaste competitieronde een gelijkspel afgedwongen tegen de nummer drie van de ranglijst, Pancratius. Dit knappe resultaat was zeker verdiend. Blijde gezichten na het slotsignaal op Sportpark Overveer.

Bovengenoemde uitslag geeft al aan dat er sprake is geweest van een zeer aantrekkelijke wedstrijd. ASC begon direct met veel zelfvertrouwen met een duidelijke wil om voor een verrassing te zorgen. De aanval werd gezocht en in de beginfase ontstonden er drie mogelijkheden. De tegenstander had duidelijk moeite met een scherp verdedigend ASC. Echte kansen kon Pancratius niet creëren. Lars Valkx zou zich ontpoppen tot een speler van grote waarde. In de positie van rechtsbuiten was hij de verdediging te snel af en bracht de spitsen in stelling. Na ruim een kwartier spelen speelde hij zelf twee tegenstanders uit en passeerde ook de doelman. Er waren zeker kansen op uitbreiding van de voorsprong. Tot scoren kwam het niet. Het was bekend dat de voorhoede van Pancratius weinig kansen nodig heeft om tot treffers te komen. Zeven minuten voor rust werd dit gegeven in de praktijk vertaald. De eerste echt goede aanvalsopzet leidde tot de gelijkmaker; tevens de ruststand.

Scherp laatste kwartier ASC
De waarheid van de aanvallende scherpte van Pancratius kreeg in de tweede helft bevestiging. Ondanks dat ASC als collectief zocht naar herovering van de leiding waren enkele goede aanvalsacties van de formatie uit Badhoevedorp voldoende om de stand om te buigen naar een 1-3 voorsprong. Een van de spitsen van de bezoekers, die op hoog niveau heeft gespeeld, was geregeld ongrijpbaar voor de verdediging van de thuisploeg. Hij zou drie keer scoren. “Wat een geweldige veerkracht heeft ASC als team laten zien na deze tegenslag. Een echte teamprestatie”, uitte Lars Valkx na afloop. Hij scoorde de aansluitingstreffer, maar in minuut 77 kreeg ASC een nieuwe domper toen de 2-4 viel. “In het laatste kwartier heeft ASC laten zien dat opgeven geen optie was. Wellicht dacht de tegenstander de punten in de tas te hebben. Wij hadden de wil een resultaat neer te zetten en kregen een verdiend loon naar werken”, aldus een opgetogen Lars. Ward Buyze rondde een goede aanval doeltreffend af en drie minuten voor tijd scoorde Dylan Bakker de 4-4. Het had nog mooier kunnen worden als Ward Buyze zijn doelgerichte kopbal niet door de keeper zou zijn gepareerd. Extra goed nieuws was het verlies van de concurrenten. Dit betekent nog perspectief op directe handhaving in de tweede klasse.

Afgelopen zondag ging de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper HBC met 4-0 verloren. Dit was een ingecalculeerde nederlaag, want HBC heeft een dermate kwalitatief goed team, dat geen enkele tegenstander ervan wint. Ook nu verloren alle concurrenten, dus heeft ASC nog alles in eigen hand.