Bob van Brussel; man of the match.
Bob van Brussel; man of the match. Foto: Ed Patijn

Verdiende en noodzakelijke overwinning LOHC Heren 1

Algemeen

Na de thuiswedstrijd tegen IJsseloever H1 waarin het hockeyteam LOHC heren 1 voor een groot gedeelte sterk en dominant speelde maar uiteindelijk aanvallend te weinig resultaat boekte en bleef steken op een 1–1 gelijkspel, speelde het op zondag 8 mei een uitwedstrijd in Malden tegen Union heren 1.

Union stond voorafgaand aan deze wedstrijd met twee punten meer één plaats hoger in de poule. Een wedstrijd tegen een op papier gelijkwaardige tegenstander die thuis met 3-2 verslagen werd en dus een belangrijke zes-punten wedstrijd waarbij LOHC bij winst minimaal één plaats zou kunnen stijgen. De selectie kende ten opzichte van die van de wedstrijd tegen IJsseloever enkele wijzigingen. Jeroen de Bie Leuveling Tjeenk en Paul Koot ontbraken, net als de langdurig geblesseerden Bart Pronk en Wik Bodewes. De selectie werd aangevuld met twee spelers uit de jongens A1: Philip de Ridder en Cas Wolters.

LOHC begon het eerste kwart zeer sterk, direct hoog druk zettend op de tegenstander. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke aanvallen waar Union vrijwel niets tegenover kon stellen. Uit één van die aanvallen ontstond een strafcorner welke direct door Bob van Brussel werd benut.

Vanaf het begin van de tweede kwart lukte het LOHC niet om het eerdere veldoverwicht vol te houden. Er ontspon zich een meer gelijk opgaande strijd waarbij het met hard werken overeind bleef. Beide teams wisten niet te scoren zodat de rust met een 0 -1 voorsprong voor LOHC werd bereikt.

In het derde kwart was het spelbeeld vrijwel ongewijzigd. Het was Union die halverwege deze kwart beter reageerden op een rommelige situatie rond de beslissing van de scheidrechters en vrijwel uit het niets langszij kwam: 1-1. Na deze domper trokken de mannen van LOHC het spel weer wat meer naar hun toe, doch in het restant van de derde kwart werd er niet meer gescoord.

LOHC begon het vierde kwart met alle energie die zij nog over hadden en wist het initiatief weer te herpakken. Dit resulteerde al snel in een nieuwe strafcorner, welke door Bob van Brussel wederom feilloos werd benut: 1-2. Even later werd het toch weer onnodig spannend. Na een wat rommelige situatie voor de goal van LOHC en een in eerste instantie weergaloze redding van keeper Salman Akbar viel uiteindelijk tegen de verhouding in de 2-2 en kon LOHC weer van vooraf aan beginnen. In de wetenschap dat het met een gelijkspel niet veel opschoot ten opzichte van de directe concurrent Union, jaagde LOHC de tegenstander op over het hele veld. Met name bij Union bereikte de frustratie soms het hoogtepunt, wat resulteerde in twee gele kaarten. Het hieruit ontstane veldoverwicht resulteerde uiteindelijk in weer een strafcorner voor LOHC en het was wederom Bob van Brussel die de belangrijke 3-2 maakte en zijn goede wedstrijd en de vechtlust van het gehele team, bekroonde met de winnende goal.

Ranglijst

LOHC wist zo een wedstrijd waarin het voor een groot gedeelte sterk en dominant speelde en ondanks tegenslagen bleef knokken om te zetten in een verdiende en noodzakelijke overwinning waarmee het op de ranglijst inderdaad over Union heen steeg. Doordat ook alle teams die onder LOHC in de poule stonden verloren, deed het goede zaken en kan het handhaving in de Overgangsklasse volgende week zondag 15 mei in de thuiswedstrijd tegen Berkel-Enschot veilig stellen. Na afloop werd Bob van Brussel door de spelers, coaches en overige begeleiding tot de Kin Sushi Man of the Match verkozen.