Mario Gianfiglio ontwijkt een sliding van een verdediger van Alphia. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest komt niet tot scoren

FC Oegstgeest kon ondanks het feit dat beide teams aan elkaar gewaagd waren niet echt een vuist maken. Na een half uur wist Alphia het overwicht om te zetten in een score (0-1). In de laatste minuut maakte Alphia waar waarom het team op de tweede plek in de ranglijst staat en besloot de wedstrijd met een tweede goal (0-2).

Onder uitzonderlijk goed weer kon FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Alphia spelen, een mooi zonnetje en toch niet te warm. Ook het publiek op het terras genoot daar zichtbaar van. Alphia is in de ranglijst als tweede geplaatst. Dan is het al duidelijk dat FC Oegstgeest een pittige wedstrijd tegemoet kon zien. Met de wetenschap dat de FC niet altijd makkelijk doelpunten maakt, is nog een extra nadeel.

Toch waren beide teams redelijk aan elkaar gewaagd. Én, FC Oegstgeest creëerde zelfs via Sam Roelen en Joshua Overvliet toch enkele kansen.

Alphia wist echter eerder tot goede afronding te komen van een aanval. In de dertigste minuut brachten zij de stand op 0-1. Vlak daarvoor lanceerde Dylan Dijkstra nog na perfect onderbreken van de aanval van Alphia de FC Oegstgeest aanval nog. Deze kansrijke actie trof echter geen doel.

In de tweede helft bleef het wedstrijdbeeld ongeveer hetzelfde, hoewel FC Oegstgeest wel beter in de wedstrijd kwam. Ze wisten Alphia redelijk op eigen helft te houden. Alphia bleef bij uitvallen wel gevaarlijker. Ook nu was wel duidelijk te zien dat Alphia vooral steunt op enkele goede voetballers zoals Dion Duurham, Marwan Fennich en Donovan Olivieira. Dat doet vermoeden dat Alphia niet een hele brede basis aan spelers heeft.

FC Oegstgeest op jacht naar een gelijkmaker had zeker nog wel enkele mogelijkheden. Zo kwam rond de 75ste minuut Sam Roelen vrij voor de keeper. Hij slaagde er door goed keeperswerk niet in om tot scoren te komen.

Bob den Hollander was in de laatste minuten van de wedstrijd ook nog kansrijk, maar schoot over.

Maar ook goed verdedigingswerk mag niet ongenoemd blijven. Keeper Davey Braggaar had enkele uitstekende reddingen en ook Thijs Smallenbroek en de al eerdergenoemde Dylan Dijkstra speelden een belangrijke rol.

FC Oegstgeest ontbrak het zeker niet aan werklust, maar de afronding wilde tijdens deze wedstrijd niet lukken. Vlak voor tijd maakte Alphia nog de 0-2. Gezien de krachtsverhoudingen zou een gelijkspel wel op zijn plaats zijn geweest. Maar Alphia is handiger in de afronding en dat bewijst hun plek in de ranglijst. Nu FC Oudewater verloor van VVSB is Alphia FC Oudewater zelfs op 2 punten genaderd en kunnen dus nog op jacht naar het kampioenschap. Voor FC Oegstgeest staat er niet veel meer op het spel.

Overige uitslagen

SV Aarlanderveen-FC VVC 2-0, CVV Be Fair-SV Gouda 2-3, Lugdunum-CVC Reeuwijk 0-1, FC Oegstgeest-Alphia 0-2, Sporting Leiden-SV Nieuwkoop 2-1, TAVV-Blauw Zwart 2-2, VVSB-FC Oudewater 1-0.