Drukte voor het doel van KDO. |
Drukte voor het doel van KDO. | Foto: Wim van Tuijl

ASC kan KDO niet verrassen

Algemeen

ASC heeft afgelopen zondag de punten moeten laten aan KDO. Na het slotakkoord van de wedstrijd stond er 1-2 in het voordeel van de tegenstander op het bord.

Voor beide ploegen stond er iets op het spel. ASC probeert zich uit de degradatiezone te vechten en KDO kon bij winst een periodetitel grijpen. Kortom, de belangen voor beide teams waren groot. “Mijn team speelde in de eerste helft goed. Ik had vooraf benadrukt om verdedigend zeer attent te zijn om een vroege tegentreffer te voorkomen”, gaf trainer Jesper Neuteboom na afloop als commentaar. De thuisploeg voldeed goed aan die opdracht en liet de ploeg uit de Kwakel nauwelijks tot uitgespeelde kansen komen. Het ging wel ten koste van meerdere corners, maar echte mogelijkheden kwamen er niet uit vanwege het attente verdedigen. ASC beperkte zich niet tot defensief voetbal. Er werd geregeld naar voren gespeeld om zelf ook voor de winst te gaan. In minuut 16 kreeg ASC onverwacht een scorende beloning. Na matig uitverdedigen kwam de bal voor de voet van Diederick Bertels die doeltreffend vanaf de tweede lijn uithaalde. De roodzwarte formatie bleef naar voren spelen zonder verdedigend te verzaken. Grote kansen ontstonden niet. Pas in de 34e minuut moest de doelman van ASC corrigerend optreden bij een goede mogelijkheid van de tegenstander.
In de tweede helft ging het mis in het eerste kwartier. Een zure fase die van invloed zou worden op het uiteindelijke verloop. “Zo’n eerste kwartier na rust is vaak bepalend. Juist in die periode ontstonden twee individueel verdedigende fouten, waaruit KDO koelbloedig toesloeg en de voorsprong van ASC veranderde in een 1-2 achterstand”, mijmerde de trainer. Hij gaf aan dat ASC bleef streven naar het slechten van de negatieve marge. Geregeld zocht ASC de aanval, maar KDO bleef overeind. Behalve in de laatste minuut. Ralph van Zandwijk kreeg de bal vlak voor het doel toegespeeld, maar kon de grote kans niet verzilveren. Een verdediger kreeg een voet tegen de bal, waardoor deze naast het doel belandde. “Dit gegeven zie je vaker als je eenmaal in het rechterrijtje staat. Dan ontbeert het beetje geluk wat je moet hebben om alsnog resultaat uit het vuur te slepen”, besloot Jesper.