Vaste genodigden bij de opening van het watersportseizoen zijn de commissaris van de Koning, Jaap Smit, en de burgemeesters van de omliggende gemeenten Teylingen, Kaag en Braasem en Oegstgeest. |
Vaste genodigden bij de opening van het watersportseizoen zijn de commissaris van de Koning, Jaap Smit, en de burgemeesters van de omliggende gemeenten Teylingen, Kaag en Braasem en Oegstgeest. | Foto: Wim de Winter

Watersport-seizoen in stijl geopend

Algemeen

Er waren op vrijdag 8 april weer feestelijkheden bij de nieuwe Jeneverboom om de opening van het watersportseizoen officieel te vieren.

Het was koud en nat in de polder, maar dat weerhield het Genootschap van de Jeneverboom niet om er weer een feest van te maken. Het Schippertjeskoor zorgde voor de juiste muziek op de juiste plaats. In de nieuwe Jeneverboom bungelden de flessen Kaagwater vrolijk in de wind. De oude boom overleefde vorig jaar in mei een storm niet, en sneuvelde. Dit najaar werd een nieuwe boom geplant en ook al gedoopt met Kaagwater. Van het hout van de oude boom worden onderzetters en kaasplankjes gemaakt, zo maakte het Genootschap bekend.

Prijzen

Vaste genodigden bij de opening van het watersportseizoen zijn de commissaris van de Koning, Jaap Smit, en de burgemeesters van de omliggende gemeenten Teylingen, Kaag en Braasem en Oegstgeest. Zij mochten allen een kort woordje tot de genodigden uit de watersportwereld richten, voordat de prijzen werden uitgereikt.

De gemeente Teylingen reikt, in samenwerking met de Koninklijke Watersportvereniging De Kaag, elk jaar de Sloepie-wisselprijs uit aan een aanstormend talent uit de zeilsport. Dit jaar werd echter gekozen voor ander ‘talent’, omdat er maar weinig wedstrijden zijn gezeild door de coronamaatregelen. De Sloepieprijs ging naar de zorgmedewerkers van Alrijne, omdat zij zich de afgelopen twee jaar onvermoeibaar hebben ingezet. Max van Dijk, organisator van zeildagen voor kinderen zorgmedewerkers, nam de prijs namens Alrijne in ontvangst. 

De Kaagwaterpenning ging naar Maarten de Groot uit Laag. Hij is de drijvende kracht achter ijszeilvereniging De Robben en zeilwedstrijden vanuit de Kaag tijdens de Schippertjesdagen. Astrid Heijstee, de nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem, overhandigde hem de penning. 

‘Warmond 1788 km’

Tot slot kreeg burgemeester Carla Breuer nog een bijzonder cadeau mee. De Stichting Promotie Warmond aan de Kaag schonk haar een bord met ‘Warmond 1788 km’ er op, dat zij kan meenemen naar haar vakantiebestemming. 

Uit de krant

Uit de krant