Dylan Dijkstra en Kevin Driessen samen in de verdediging voor FC Oegstgeest. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest behaalt winst tegen Gouda

Sport

De wedstrijd uit tegen Gouda kenschetste zich vooral als een rommelige wedstrijd waarin FC Oegstgeest het betere voetbal liet zien en overwicht had. Maar door dit rommelige karakter zou pas later in de wedstrijd de definitieve beslissing vallen in het voordeel van FC Oegstgeest: 1-3.

In plaats van om 14.30 uur floot de scheidsrechter Mehmet Sahan pas om 15.00 uur voor het beginsignaal van de wedstrijd. FC Oegstgeest gewent aan een vlak kunstgrasveld moest wel even wennen aan het hobbelige natuurgras van Gouda. Verder hadden ze op deze zonnige dag de eerste helft de wind tegen.

Vanaf de start van de wedstrijd had FC Oegstgeest wel licht overwicht. Dat zou eigenlijk de hele wedstrijd niet meer veranderen. Maar ook nu werd veel gebruik gemaakt van de lange bal naar de aanval. Dat heeft een zeker risico of je wel in balbezit blijft. Ook was de nauwkeurigheid in de aanval soms onder de maat of ging de betreffende aanvaller voor eigen gewin terwijl er betere mogelijkheden waren. Al met al leidde dit tot redelijk rommelig voetbal. Tel daarbij op dat de verdediging van FC Oegstgeest af en toe steken liet vallen dan is het beeld dat Gouda doorgaans ondanks hun slechte opbouw toch af en toe gevaarlijk kon worden, een juiste.

Deze lichte onzekerheid duurde eigenlijk tot 30 minuten spelen. Sam Roelen onderschepte de bal en wist met een schot via de paal en de keeper van Gouda de 0-1 te maken. Ook in het verdere verloop van de wedstrijd wist hij het de tegenstander bij tijd en wijle knap moeilijk te maken.

FC Oegstgeest bleef het overwicht in de wedstrijd behouden, maar voor rust kwam Gouda toch op gelijke hoogte. Om nog onduidelijke reden gaf de scheidsrechter Gouda een strafschop. Keeper Davey Braggaar had kennelijk bij het verhinderen van een doelpoging van Gouda in zijn negen metergebied een overtreding gemaakt.

Gedurende de gehele wedstrijd wist FC Oegstgeest de opbouw van Gouda goed te onderbreken. Onder andere Niels Lichtenbeld speelde hierbij een belangrijke rol. Op één van die momenten speelde Niels Lichtenbeld de onderschepte bal naar Sam Roelen die op zijn beurt Bob den Hollander de gelegenheid gaf om de score op 1-2 te zetten.

Vlak na rust kreeg Gouda nog wel een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Maar de bal ging net over de achterlijn.

Tot halverwege de tweede helft waren Joshua Overvliet en Abel Bormans nog zeer kansrijk. Het zou tot rond de zeventigste minuut duren totdat de net ingevallen Paris Alberts met een prachtig schot in de rechter hoek de keeper van Gouda onhoudbaar passeerde: 1-3.

In de stand is FC Oudewater bijna onbereikbaar met 44 punten. Maar de nummer 2 tot met 7 staan heel dicht bij elkaar van 34 punten tot 30 punten. FC Oegstgeest staat op de zevende plek. Dus met nog negen wedstrijden te gaan kan er nog veel wijzigen.

Overige uitslagen:

SV Aarlanderveen-Sporting Leiden 2-4, Alphia-FC Oudewater 0-1, CVV Be Fair-Lugdunum 0-3, SV Gouda-FC Oegstgeest 1-3, SV Nieuwkoop-TAVV 0-1, FC VVC-CVC Reeuwijk 1-1, VVSB-Blauw Zwart 2-0.