Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Energiek Poelgeest: ALV, workshop en wijkwandeling

Algemeen

Op maandag 11 april organiseert wijkvereniging Energiek Poelgeest een algemene ledenvergadering in het clubhuis van voetbalvereniging ASC, Abtspoelweg 21 in Oegstgeest. De inloop is vanaf 19.00 uur en de aanvang is 19.30 uur.

Het bestuur zal het bestuursverslag en de jaarrekening presenteren en de drie werkgroepen lichten hun plannen toe. Ook kan er een nieuw bestuur worden gekozen. Aanmelden als lid (voor stemrecht) via energiekpoelgeest.nl. Iedereen welkom.

Workshop ‘Lokale duurzame warmte’

Direct na afloop van de ALV organiseert EP de workshop: Lokale duurzame warmte: wat is dat ons waard? In deze sessie - aanvang 20.45 uur - leidt duurzaam energie expert, Anne Marieke Schwencke, de discussie in en vertelt hoe het staat met de warmtevoorziening in Poelgeest en welke alternatieven er zijn. “In onze wijk houden momenteel we onze huizen warm met warmte uit de gascentrale in Leiden. In de toekomst wordt dat waarschijnlijk warmte uit het Rotterdamse havengebied”, laat Edu Willemse weten. Zijn er ook alternatieven? “Ja, die zijn er. Een groep buurtbewoners werkt al een tijd, samen met Vattenfall, aan plannen voor een nieuwe lokale warmtebron die warmte haalt uit de afvalwaterzuivering aan de andere kant van het spoor, of uit de Haarlemmertrekvaart. Beide opties zijn in principe mogelijk. Voor ons verandert er niets; de prijs blijft gelijk en de huizen warm. Maar dan met lokale duurzame warmte. Vattenfall staat er voor open om de bron te ontwikkelen en beheren. Je zou ook een stapje verder kunnen gaan. Zou je bijvoorbeeld als bewoners mede-eigenaar kunnen worden van deze bron? Als eigenaar heb je er meer over te zeggen.” Aan het eind van de workshop (rond 22.00 uur) kan nog worden nagepraat met een drankje.

Wijkwandeling op 2 april

Iedereen die een kijkje wil nemen in de regelkamer van het warmtenet waarmee Poelgeest de huizen verwarmd worden, is welkom bij de wijkwandeling op zaterdag 2 april. Energiek Poelgeest organiseert samen met energieleverancier Vattenfall een korte rondleiding door de wijk met onder andere een bezoek langs de centrale warmte regelkamer in de wijk. “Je kunt dan ook al je vragen over (duurzame) warmtevoorziening stellen. We starten de rondleiding om 11.00 uur bij Brede School De Vogels aan de J.P.Thijsselaan.”

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant