Davey Braggaar voorkomt een tegendoelpunt. | Foto Paul Lichtenbeld
Davey Braggaar voorkomt een tegendoelpunt. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest wint twee keer in één week

Sport

Doordat er regelmatig corona besmettingen zijn in een team, worden er competitiewedstrijden uitgesteld. Deze wedstrijden moeten zo snel mogelijk ingehaald worden op een dinsdagavond. Zo moest FC Oegstgeest vorige week dinsdag de inhaalwedstrijd thuis tegen het hoog geplaatste Aarlanderveen spelen en won met ruime cijfers. Zaterdag speelde FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen het op de onderste plaats staande FC VVC en won ook deze wedstrijd, zo werden er voor FC Oegstgeest in 1 week 6 punten bijgeschreven.

De wedstrijd die gespeeld werd op dinsdag 25 maart, werd door FC Oegstgeest met overmacht gewonnen van Aarlanderveen, dat op de derde plaats stond. Met dit klinkende resultaat van een 5 – 1 winst werd zaterdag afgereisd naar FC VVC in Nieuw-Vennep, dat met slechts 2 punten uit 14 wedstrijden op de onderste plaats stond. De verwachting was dat na het resultaat van dinsdag ook hier de 3 punten wel even gehaald zouden worden. Maar niets was minder waar. Al startte FC Oegstgeest goed, direct in het begin van de wedstrijd kopte Daan van Moorsel uit kansrijke positie naast. Vlak hierna was het Willem Oosterhout uit de JO-19, die dinsdag debuteerde in het eerste, die goed doorzette op het middenveld en Sam Roelen aanspeelde die 0 -1 scoorde. FC VVC wist halverwege de eerste helft via een snelle uitval over rechts de gelijkmaker te scoren. Hierna kregen beide teams kansen om te scoren, maar de gelijke stand bleef tot de rust.

Na de rust vervingen Bas Nieuwenburg en Steven Apcar, Dylan Dijkstra en Joshua Overvliet. In het begin van de tweede helft was FC VVC het team dat het meeste gevaar voor het doel stichtte. Bob den Hollander, die lange tijd geblesseerd is geweest, verving een half uur voor tijd spits Van Moorsel. Een fout van de FC VVC keeper werd afgestraft door de alert reagerende Roelen, die zij tweede doelpunt scoorde en met de twee goals tegen Aarlanderveen, scoorde hij zijn vierde doelpunt deze week. Via een snelle uitval wist Oosterhout op aangeven van Roelen 3 – 1 te scoren, het was zijn tweede doelpunt deze week, ook tijdens zijn debuut tegen Aarlanderveen wist hij te scoren. Hierna zette FC VVC vol in op de aanval, dat leverde ze tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer op. Uit een directe vrije trap wist de spits in te koppen: 2 – 3. Zo werd het de laatste minuten van de wedstrijd nog spannend, maar FC Oegstgeest wist de voorsprong vast te houden en de wedstrijd winnend af te sluiten. Wat een verschil tussen de wedstrijd van dinsdag en zaterdag. Dinsdag was FC Oegstgeest heer en meester in de wedstrijd tegen het hooggeplaatste Aarlanderveen en zaterdag tegen FC VVC, dat met slechts 2 punten uit 14 wedstrijden op de onderste plaats stond, kwam de winst moeizaam tot stand.

FC Oegstgeest staat nu met 25 punten uit 14 wedstrijden op de zevende plaats. Zaterdag 2 april speelt FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Be Fair, dat met 7 punten uit 15 wedstrijden op de één na onderste plaats staat, aanvang 14.30 uur.