Peter Glasbeek, wethouder duurzaamheid en milieu, zet de vrachtwagen in werking. | Foto Willemien Timmers
Peter Glasbeek, wethouder duurzaamheid en milieu, zet de vrachtwagen in werking. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Wagenpark van gemeente Oegstgeest wordt steeds duurzamer

Algemeen

De gemeente Oegstgeest verduurzaamt haar wagenpark. De nieuwste stap is de aanschaf van een hybride vrachtwagen.

Deze vrachtauto rijdt deels op elektriciteit en deels op schonere diesel. De kraan met grijper van het voertuig werkt zelfs helemaal elektrisch. De hybride vrachtwagen staat regelmatig stil in de wijk, bijvoorbeeld bij het ‘opknijpen’ van gesnoeide takken. En omdat hij elektrisch is, maakt hij nauwelijks herrie. Dat is niet alleen prettig voor omwonenden, maar ook voor de chauffeur.

Peter Glasbeek, wethouder duurzaamheid en milieu: “Ook als gemeente werken we steeds duurzamer. We voldoen met een aanschaf van deze wagen aan de wens van veel inwoners en onze gemeenteraad. Dit is een mooie stap in de goede richting. Binnenkort vervangen we nog eens drie wagens.”

De eerste honderd procent elektrische dienstwagen van de gemeente rijdt al sinds 2020. In de zomer van 2022 breidt de gemeente het wagenpark verder uit. Dan komt er een tweede volledig elektrische dienstwagen. Ook komt er een multifunctioneel voertuig met laadruimte, liefkozend de prullenbakkenwagen genoemd. Later dit jaar voegt de gemeente een hybride hoogwerker toe aan het wagenpark. Die rijdt, net als de vrachtauto, elektrisch en op schonere diesel. De hoogwerker wordt onder meer ingezet bij allerlei reparatieklussen, snoeiwerkzaamheden en bij onderhoud van lichtmasten.

Uit de krant

Uit de krant