Melissa Heijne benut een strafworp.
Melissa Heijne benut een strafworp. Foto: Wim van Tuijl

Fiks loopt grote achterstand niet in

Fiks is er niet in geslaagd om de belangrijke wedstrijd tegen AW/DTV winnend af te sluiten. De tegenstander pakte in sporthal De Cuyl een 25-30 zege.

Het was voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Fiks stond op de tweede plek in de poule met evenveel punten als AW/DTV maar met een wedstrijd minder gespeeld. Die tweede plek is van belang in de eindstand omdat het perspectief om in de vernieuwde zaalcompetitie, die volgend seizoen wordt ingesteld, de Tussenklasse te bereiken dan vrij groot is. Dit wordt de nieuwe klasse tussen de Korfballeague en de Hoofdklasse. De KNKV heeft besloten het aantal teams in de Korfballeague terug te brengen tot 10 en een Tussenklasse in te stellen met eveneens 10 ploegen. Er is dit seizoen geen degradatie uit de Hoofdklasse, maar handhaving zal een beetje als degradatie aanvoelen, omdat deze het derde niveau zal worden. Vandaar het belang van de tweede stek in de eindklassering.

Kansloze eerste helft

Na de nederlaag afgelopen zaterdag is genoemde tegenstander op de tweede plaats gekomen. De inhaalwedstrijd komende donderdagavond in De Cuyl tegen koploper Top Arnemuiden is van groot belang voor Fiks om in de race voor een betere klassering te blijven. Feit is wel dat via extra wedstrijden voor de lager eindigende teams ook plaatsing in de Tussenklasse mogelijk is.
Een positief resultaat tegen Top Arnemuiden zal alleen mogelijk zijn als Fiks in beide helften een hoog spelniveau haalt en scorend scherp is. Tegen AW/DTV was het aanvallende spel van Fiks in de eerste helft duidelijk onvoldoende. Het spel was rommelig en veel te gejaagd. “In de eerste helft gaven we niet thuis”, vatte trainer Aad van Rijthoven het verloop daarvan vast. Een goede opbouw ontbrak en er werd te snel geschoten. De Amsterdamse tegenstander beschikte over een uitstekende en zuivere schotkracht. Na 4-6 liep de achterstand snel op tot 4-13 en na treffers van Ilse Hazekamp en Jan Anholts naar 7-19. Lianne Anholts en Melissa Heijne nivelleerden het verschil bij rust tot 9-19.
“Ik weet dat mijn team veerkracht heeft, dus bleef ik hoop op een beter resultaat koesteren”, aldus Aad. Dit leek realiteit te worden. Fiks herwon aanvallend aan zelfvertrouwen en kwam geleidelijk in een flow. Na 12 minuten in de tweede helft was de grote achterstand gehalveerd naar een marge van vijf. Melissa Heijne (3), Kelsey Heijne, Mart Hortensius, Lianne Anholts en Roy Vreeken begonnen de hoop op een totale kentering in de wedstrijd levend te krijgen. “Helaas kon Fiks niet verder terugkomen en behield de tegenstander uiteindelijk de regie. ”, merkte Aad tot slot op.
Scores: Melissa Heijne (6), Kelsey Heijne (3), Roy Vreeken (3), Youp Coli (3), Lianne Anholts, Jan Anholts, Mart Hortensius, Kevin Vreeken en Ilse Hazekamp (ieder 2).

Donderdag 24 maart is de wedstrijd tegen Top Arnemuiden, sporthal De Cuyl. Aanvang: 20.30 uur.