Siebe Riedstra. |
Siebe Riedstra. | Foto: Robert Huiberts

PrO stelt Siebe Riedstra aan als verkenner

Politiek

Nu de verkiezingen voorbij zijn en duidelijk is dat Progressief Oegstgeest (PrO) de grootste partij is geworden, wil de partij direct van start met de eerste fase van verkenning.

“We willen een nieuw, stabiel bestuur dat aan de slag kan gaan met de grote uitdagingen in Oegstgeest”, laat PrO in een persbericht weten. De fractie heeft topambtenaar Siebe Riedstra gevraagd om deze verkenning uit te voeren. Riedstra heeft deze opdracht geaccepteerd.

De verkenner heeft de opdracht om opties in kaart te brengen voor en te adviseren over de mogelijkheden voor een stabiele en vruchtbare samenwerking tussen partijen in een nieuwe coalitie. Riedstra zal hierbij inventariseren wat de belangrijkste thema’s voor samenwerking zijn, en wat de voorwaarden zijn om raadsbreed in vertrouwen te kunnen samenwerken. Ook zal hij inventariseren wat de ambities zijn van fracties over de wijze van samenwerken en het bouwen aan vertrouwen onder inwoners. Daarnaast adviseert de verkenner over hoe deze samenwerking binnen een nieuwe bestuurscultuur kan worden vormgegeven.

Na een eerste gespreksronde met de fracties brengt Siebe Riedstra uiterlijk begin volgende week zijn eerste verslag uit.

Uit de krant

Uit de krant