Afbeelding

Rijnlands Lyceum presenteert: Grease

Onderwijs

Een weetje dat weinig inwoners van Oegstgeest zullen kennen: het Rijnlands Lyceum Oegstgeest heeft een aula die kan wedijveren met de Leidse Schouwburg! Misschien niet zo modern als Leiden, maar qua capaciteit zelfs groter.

 ’Why this car is automatic. It’s systematic. It’s hydromatic. Why it’s grease lightning.’

Toen in 1960 de bouwplannen voor het Rijnlands Lyceum Oegstgeest gerealiseerd werden, stond direct vast dat de school ook een volwaardige bibliotheek, sporthal en aula zou hebben. Het Rijk wilde alleen de kosten van de eigenlijke school met gymnastieklokalen dragen. Voor de zeer kostbare aula werd een beroep gedaan op de gemeente die al reeds een gedeelte van het bouwterrein ‘om niet’ had toegezegd. Alleen de aula is nog van het Rijnlands Lyceum Oegstgeest. De bibliotheek is tegenwoordig gevestigd op de Lange Voort; sinds 2009 sporten Oegstgeestenaren in Sporthal de Cuyl.

Comeback

In april viert deze aula haar glorieuze comeback.

Na twee jaar gedwongen stilte: Grease - de Musical

Meer dan 100 leerlingen hebben de afgelopen maanden gerepeteerd op zang, dans en spel. Er is kleding gemaakt, er zijn decorstukken gebouwd, pr-campagnes opgezet. Bij de voorstellingen zelf zijn de belichting en het geluid in de handen van de leerlingen.

Dit feestje mag niemand missen! “Wij nodigen u dan ook van harte uit om mee te komen swingen!”

Speeldata:

- zaterdag 16 april (première)

- maandag 18 april

- dinsdag 19 april

- woensdag 20 april

- donderdag 21 april

Aanvang 20.00 uur

Aula Rijnlands Lyceum Oegstgeest, Apollolaan 1 te Oegstgeest

Voorstelling bijwonen:

Telefonisch kaartjes reserveren kan van maandag 21 maart tot en met vrijdag 25 maart via telefoonnummer 071-5193537 tussen 16.00 en 17.00 uur. (In het weekend voicemail inspreken. “Wilt u alleen dit nummer bellen, het is namelijk niet mogelijk te reserveren via de receptie,” laat de organisatie weten. Kaarten kosten 8,00 Euro per stuk.

Gereserveerde kaarten zullen op naam worden klaargelegd bij de entree op de avond van keuze. Dan kunnen de kaarten ook betaald worden.

Uit de krant

Uit de krant