Gijs Jansen weet de bal nog net over het doel te werken. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest opnieuw zonder punten

Vanaf de derde minuut stond FC Oegstgeest al tegen een achterstand aan te kijken. En dat zou gedurende de hele wedstrijd niet meer veranderen. In beide helften wist Alphia twee doelpunten te scoren. Alleen Casper van der Lee wist het leed voor FC Oegstgeest met een hard diagonaal schot op rechts nog te verzachten: 4-1.

Na de afgelasting van vorige week stond nu Alphia op het programma. Dus op naar Alphen. De wedstrijd werd onder goede weersomstandigheden gespeeld. Erg lang stond die dubbele 0 niet op het scorebord. In de 3e minuut was het al raak, 1-0 door een zeer snelle aanval van Alphia braken 2 spelers door de achterlinie van FC Oegstgeest heen.

Een balvaardig Alphia was dominant gedurende de hele wedstrijd. Ze speelden vooral op de counter en dankzij hun spelers nummer 11 (Jaouad el Yaacoubi) en nummer 7 (Marwan Fennich) werd het de Oegstgeestenaren knap moeilijk gemaakt. Pas na ruim 24 minuten was FC Oegstgeest in staat om iets meer druk te zetten. Helaas leverde dat voor FC Oegstgeest niet het beoogde resultaat. In tegendeel bij een snelle counter (27 min) van Alphia kon de 2-0 worden genoteerd.

Voor rust kon FC Oegstgeest toch nog wel iets terug doen. Al was het spel van FC Oegstgeest wel erg doorzichtig. Doorgaans werd met lange ballen het middenveld weer overgeslagen en veel ging over links om Sam Roelen te bedienen. Dit resulteerde overigens wel dat Sam Roelen gedurende de gehele wedstrijd een aantal malen vrij voor de keeper van Alphia kwam. Het lukte hem niet om tot scoren te komen.

Vlak voor rust had ook Kevin Driessen nog wel een mogelijkheid via een kopbal na een voorzet van links. Ook na rust was er gelegenheid om de aansluiting te maken. Abel Bormans schoot een mooi afstandsschot echter over.

Iets later gooide Alphia de deur dicht met de 3-0. Marwan Fennich van Alphia solode zonder afgestopt te worden van rechts naar links op een meter of twintig van het doel en kwam tot schot. Keeper Gijs Jansen stopte de bal in eerste instantie, maar deze glipte door zijn vingers toch het doel in.

Hoewel de Oegstgeestenaren nog steeds alles deden om een opening te vinden, leek de energie toch een beetje uit de wedstrijd weg te lopen. Met de 4-0 (59ste minuut) van een doorgebroken speler van Alphia was de wedstrijd definitief wel gespeeld.

In het restant van de wedstrijd kreeg FC Oegstgeest nog wel enkele kleine kansen. Zo gaf Tim Bakker nog een voorzet op links aan Ruben Tijl. Maar deze schoot net naast. Ook verdween in de 68ste minuut een mislukte voorzet van Tim Bakker bijna in de kruising van Alphia.

De eer werd alsnog gered door Casper van der Lee die op rechts met een hard diagonaal schot de Alphia keeper kansloos maakte (4-1).

In de stand moet FC Oegstgeest VVSB voorbij laten gaan en zakt naar de zevende plek. Nog wel in het linker rijtje maar wel op de onderste plek. Tegenstander Alphia klimt door de winst naar de derde plek ten koste van Aarlanderveen.

Volgende week (19 mrt, 14.30uur) speelt FC Oegstgeest thuis tegen VVSB. Dan heeft FC Oegstgeest het zelf in de hand om plek 6 van VVSB te heroveren.