Wethouder Peter Glasbeek. | Archieffoto
Wethouder Peter Glasbeek. | Archieffoto Foto: Willemien Timmers

D66 laat wethouder bungelen

Politiek

D66-raadslid Bus was donderdagavond tijdens de raadsvergadering niet blij met wethouder Glasbeek. Bus nam de woorden ‘wantrouwen’ en ‘treurnis’ in de mond, maar ging niet zover om een motie van wantrouwen of een motie van treurnis in te dienen. 

Het onderwerp van discussie was de planvorming voor het gebied rond de Almondehoeve. Een geplande vergadering hierover zou op 1 februari plaatsvinden, maar werd kortgeleden gecanceld. Dat gebeurde nadat duidelijk werd dat de projectontwikkelaar door de gemeente niet was geïnformeerd over deze vergadering. 

Naar aanleiding van vragen door Bus over dit onderwerp trok Glasbeek het boetekleed aan, waarbij hij nadrukkelijk de verantwoordelijkheid afschoof richting de ambtenaren. “Er is iets misgegaan, door miscommunicatie tussen griffie en het ambtelijk apparaat. Dat is zeer betreurenswaardig. De initiatiefnemer komt 1 februari absoluut niet uit. We gaan in overleg over een andere datum.”

Hierop wilde Bus weten wanneer wethouder Glasbeek voor het laatst contact heeft gehad met de projectontwikkelaar. De wethouder reageerde dat hij een jaar geleden met deze projectontwikkelaar had gesproken. “In dat vooroverleg hebben we bepaalde meningen geventileerd waar de plannen onzes inziens aan zouden moeten voldoen.” Ook liet Glasbeek weten dat er nog een quick scan gemaakt zou worden. Bus vroeg: “Hoe maken wij een quick scan van een project, terwijl u al een jaar geen contact heeft gehad met de projectontwikkelaar?” 

Het D66-raadslid vroeg om een schorsing en sprak vervolgens harde woorden. “De ontwikkelaar zegt dat hij nog nooit met de wethouder gesproken heeft. Wat voor wantrouwen of treurnis spreekt eruit van onze fractie? Laat de wethouder op heel korte termijn zijn best doen om contact te zoeken met de ontwikkelaar. Voor dit moment laten we het er bij. Maar dit is absoluut niet de manier om met inwoners van het dorp om te gaan.” Deze woorden waren niet naar de zin van VVD-er Sven Spaargaren: “Bus praat over wantrouwen, moties van verdriet en treurnis. Als u niet tevreden bent met de wethouder, dan dient u de moties in, maar dan zegt u niet dit soort zware woorden. Het is niet het een of het ander, anders laat u de wethouder bungelen.”

Uit de krant

Uit de krant