'De tegels zijn kwetsbaar, van glas, slijten en worden steeds gladder,' aldus wethouder Huizing. | Foto Tim Helming
'De tegels zijn kwetsbaar, van glas, slijten en worden steeds gladder,' aldus wethouder Huizing. | Foto Tim Helming Foto: Tim Helming

Wet van Murphy regeert over schrijverstegels

Politiek

De geel-rode schrijverstegels, met daarop een quote van een Oegstgeester schrijver, komen nooit meer terug. Dat werd tijdens de laatste gemeenteraadsvergadering nog eens herhaald.

Eerder was in de Oegstgeester Courant al te lezen, dat deze schrijverstegels te glad waren. Meerdere mensen waren er over uitgegleden. CDA-raadslid Van der Hoeven wilde weten: “Waarom zouden de tegels niet gewoon één op één kunnen worden vervangen?”

Zo eenvoudig is het allemaal niet. De Wet van Murphy lijkt hierop een grote invloed te hebben gehad. Wethouder Huizing: “Het is ontzettend jammer dat we de tegels hebben moeten verwijderen. Maar helaas zijn er een paar mensen over uitgegleden, met lichamelijke schade tot gevolg. Dat is het laatste wat we willen. De tegels an sich zijn het probleem. Ze zijn kwetsbaar, van glas, slijten en worden steeds gladder. Bij nat weer zijn die tegels altijd glad. Dat doen we niet meer. Bij het één op één vervangen krijg je het probleem op termijn weer terug. De oorspronkelijke ontwerpen zijn ook niet meer voorhanden. De maker van de geknipte profielen is overleden en de vormgever is bij een eerdere verhuizing het ontwerp kwijtgeraakt.” 

De wethouder besloot: “We gaan op zoek naar een alternatief om het thema Oegstgeest Schrijversdorp verder te ontwikkelen. Oegstgeest moet een duurzaam en veilig dorp zijn.”

Uit de krant

Uit de krant