Leden van de EHBO-vereniging bij de Poldercross in 2018. | Archieffoto
Leden van de EHBO-vereniging bij de Poldercross in 2018. | Archieffoto Foto: Wil van Elk

Eerste hulp gevraagd voor EHBO-vereniging: bestuurders gezocht

Algemeen

EHBO Vereniging Oegstgeest die al sinds 1941 bestaat, is een vereniging met ongeveer dertig actieve leden. Jaarlijks volgen zij samen zo’n veertien trainingen om hun kennis rond eerste hulp up-to-date te houden. Een externe instructeur bespreekt de nieuwste inzichten rond EHBO en reanimatie, niet alleen theoretisch maar vooral ook door praktische oefeningen.

Door Marja Schakelaar

Het bijhouden van actuele kennis is belangrijk: de EHBO-vereniging is aanwezig en paraat bij kleine en grote (sport)evenementen en festivals in de omgeving van Oegstgeest om het grote publiek bij te staan.

Ieder jaar zijn er weer geïnteresseerden voor zowel de basiscursus EHBO als de kinder-EHBO. Deze worden gegeven door een lid met instructeursdiploma, die daarnaast ook tweedaagse AED- en reanimatiecursussen geeft. Eigenlijk is EHBO Vereniging Oegstgeest zowel qua aantal leden als qua activiteiten en financiën een bloeiende vereniging.

Maar er is helaas ook een andere kant. In het afgelopen corona-jaar is het (vrijwillige) bestuur teruggelopen van vijf naar twee personen door ‘Long Covid’ en pensionering. De voorzitter, die naast zijn bezigheden voor de EHBO-vereniging ook nog een reguliere baan heeft, geeft aan dat hierdoor de vereniging op het punt van omvallen staat.

Een dringende oproep dus voor mensen met de bereidheid en vaardigheid om op vrijwillige basis in het bestuur van deze EHBO-vereniging plaats te nemen. “Misschien heeft u niet per se iets met EHBO, maar wel ervaring met besturen. Dan wordt u van harte verwelkomd.” De voorzitter is specifiek op zoek naar een penningmeester en een secretaris. Hij schat de inzet op ongeveer een uur per week en vier keer per jaar een bestuursvergadering.

“Draagt u EHBO Vereniging Oegstgeest een warm hart toe en heeft u tijd om met uw bestuursvaardigheden de vereniging overeind te houden, neem dan contact op met de voorzitter via info@ehbooegstgeest.nl.”

Uit de krant

Uit de krant