Schilderij Désirée Krijger Vanetie
Schilderij Désirée Krijger Vanetie

Nieuwe expositie Galerie Tijd voor Kunst

Cultuur

De nieuwe expositie van Galerie Tijd voor Kunst in Duinzigt aan de Rhijngeesterstraatweg toont werken van drie kunstenaars.

Trudie Noordermeer maakt schilderijen die zowel abstract als figuratief-abstract kunnen zijn. Ze studeerde onder meer aan de nieuwe Akademie in Utrecht en het MK24xtra in Amsterdam. Haar inspiratiebronnen zijn natuur en architectuur. De manier waarop zij elkaar kunnen versterken en kunnen botsen, zijn onderwerpen die zij onderzoekt. Het thema klimaatverandering vloeit hieruit voort en is terug te zien in haar meest recente werk.

Gonda Lijbers heeft een passie voor werken met klei. Ze maakt keramische beelden waarbij ze haar inspiratie haalt uit allerlei dingen om haar heen. Ze is opgeleid in creatieve handvaardigheid en volgde onder andere lessen bij Rob den Tonkelaar en Clazien Juffermans bij Ars et Amicitia. Ze ontwikkelde in de loop van de tijd haar eigen stijl die zich kenmerkt door een speelse benadering van (dier)figuren.

Désirée Krijger Vanetie heeft een passie voor tekenen en schilderen. Na een start met aquarelverf is zij sinds een aantal jaren overgestapt op acrylverf. In deze expositie toont zij onder meer de bijzondere serie schilderijen “Into the wild” De inspiratie hiertoe kreeg zij vanuit het boek en de film “Into the Wild”. Dit waargebeurde verhaal gaat over een jongen die het materialistische leven achter zich laat en gaat reizen en leven in de natuur.

De expositie is te zien in het historische complex Duinzigt, Ruimte voor Ondernemen, aan de Rhijngeesterstraatweg 40D. Parkeren is gratis en het gebouw is prima (rolstoel) toegankelijk. De expositie loopt tot 29 april, maandag t/m vrijdag van 9.00 -16.30 uur 

www.galerietijdvoorkunst.nl

Uit de krant

Uit de krant