Afbeelding
Foto: Guus Tromp

VVE-vereniging stelt zich voor en zoekt bestuursleden

Algemeen

Stichting Platform Oegstgeest is begin 2021 opgericht om een verbinden functie te hebben met de Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) binnen Oegstgeest. Vanwege corona zijn er nog geen bijeenkomsten georganiseerd.

Het doel van het VvE Platform Oegstgeest is duidelijk. “Wij willen bijeenkomsten organiseren waarbij personen, bedrijven en instanties zoals gemeente, notaris, liftinstituut of verlichtingsdeskundige worden uitgenodigd om een presentatie te geven. Belangstellende VvE-vertegenwoordigers kunnen dan ook vragen stellen over het behandelde onderwerp.”

Veel VvE-besturen bestaan uit zeer goedwillende, enthousiaste vrijwilligers, die zich willen inzetten voor de kwaliteit en leefbaarheid van hun woonomgeving. Vaak schort het aan bestuurlijke ervaring en is men geneigd bij kritiek het bijltje erbij neer te gooien. “Door middel van voorlichting door deskundigen willen wij proberen de kennis van VvE-besturen te vergroten, zodat een bestuur beter opgewassen is tegen de zaken waarmee zij te maken krijgen.”

Er zijn veel specifieke onderwerpen waar een VvE-bestuur mee te maken krijgt. Denk aan bouwkundige zaken, technische zaken, juridische zaken, verzekeringen, financiële zaken, incasso’s en contracten.

“Heb je geluk, dan bestaat een VvE bestuur uit leden die elk hun expertise op een bepaald gebied hebben, maar over het algemeen is men al blij als er voldoende mensen beschikbaar zijn om een bestuur te vormen. Doorgaans is het niet ongebruikelijk, dat een beperkt aantal bestuursleden de kar trekken. Vaak wordt een beheermaatschappij aangetrokken om het vele werk voor de VvE uit te voeren.”

De stichting is ook naarstig op zoek naar enkele bestuursleden voor het platform. “We zoeken mensen voor de volgende bestuursfuncties: penningmeester, web-beheerder en pr-functionaris. Meld je aan via info@platform-vves-oegstgeest.nl. Ook zijn ideeën of suggesties van harte welkom.”

Uit de krant

Uit de krant