Michelle Rozenbroek, die vijf keer scoorde, in actie. |
Michelle Rozenbroek, die vijf keer scoorde, in actie. | Foto: Wim van Tuijl

Fiks verlaat Dordrecht zonder punten

Sport

Fiks heeft een nare smaak overgehouden aan de ontmoeting in Dordrecht tegen Sporting Delta. Aan het eind van de wedstrijd stond een 17-12 voordelige stand voor de thuisploeg op het scorebord.

Niet in de wedstrijd gekomen
Er was sprake van duur puntenverlies. Fiks stond één wedstrijdpunt voor op Sporting Delta en had bij winst een gat kunnen slaan. Na genoemd resultaat is Fiks de klassering in het linkerrijtje kwijt. De winst van de tegenstander was niet onverdiend. De formatie van Aad van Rijthoven heeft de gehele wedstrijd achter de feiten aangelopen. In de eerste helft kon Fiks tot zeven keer een kleine achterstand goedmaken, maar een voorsprong zat er niet in. De flow van de eerste drie wedstrijden lijkt een beetje weg. De tegenstander was feller en in balbezit effectiever. Het verschil betaalde zich kort na rust uit. De magere 7-7 ruststand veranderde rond de 42e minuut in 13-8. Hoewel er nog voldoende tijd was voor een scherp slotoffensief, viel uit het spel van Fiks af te lezen dat het er niet inzat, mede door de scherpte van Sporting Delta. In scorend opzicht kwam alleen Michelle Rozenbroek tot een mooie productie van 5 treffers. “Terechte zege voor Sporting Delta”, concludeerde trainer Aad van Rijthoven. “Het spel van mijn team miste deze middag alles, zoals schot en felheid in duels. Als je dan speelt tegen een sterk reboundende en met bezieling spelende tegenstander, dan wordt winnen een moeilijk verhaal. Jammer, dat dit gebeurt tegen een opponent die we kunnen hebben. In plaats van een plek in het linkerrijtje moet je nu naar beneden kijken”, gaf hij als commentaar.
Overige scores: Roy Vreeken (3), Dominic van Welzen (2), Youp Coli en Mart Hortensius (1).

Het tweede selectieteam speelde tegen Sporting Delta 2. Hier hetzelfde verhaal met het verschil dat Fiks met 3-0 voor kwam. En pas na 10 minuten in de tweede helft de tegenstander moest laten gaan. Fiks 2 kwam na de achterstand niet meer in de wedstrijd, terwijl het team weet dat het veel beter kan. De enorme inzet en strijdlust van de thuisploeg leidden ertoe dat de ontmoeting met 18-16 verloren ging. Een nederlaag die, gezien de kwaliteiten die er binnen Fiks 2 zijn, niet nodig was. Mart Hortensius was met 5 treffers topscorer.