Lucas Tijl speelde weer een goede wedstrijd voor FCO. | Foto Paul Lichtenbeld
Lucas Tijl speelde weer een goede wedstrijd voor FCO. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest doet zichzelf tekort

Zaterdag was de tweede bekerwedstrijd thuis tegen GDA. De wedstrijd kenmerkte zich vooral in goed voetbal van FC Oegstgeest en een hardwerkend GDA zonder veel kansen aan beide kanten. De ploegen gingen rusten met 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. FC Oegstgeest kon het overwicht echter niet omzetten in winst. GDA wist uiteindelijk toch een gelijkspel af te dwingen (2-2).

Beker

Afgelopen zaterdag speelde FC Oegstgeest de tweede bekerwedstrijd. Vorige week verloor FC Oegstgeest met 2-1 toen vlak voor tijd het winnende doelpunt werd gemaakt door de tegenstander (Verburch). Deze week stond GDA op het programma. Volgende week speelt FC Oegstgeest de laatste bekerwedstrijd voor de start van de competitie uit tegen Bergambacht.

Verleden

Voor één van de fusieverenigingen van FC Oegstgeest, v.v. UDO, is GDA een oude bekende. Zowel v.v. UDO als GDA zijn van origine katholieke verenigingen. Destijds kwamen beide verenigingen uit in de tweede klasse van de toen nog bloeiende zondagcompetitie. Maar dan praten we wel over een geruime tijd geleden, 2008, 2009. Later ging het qua prestaties ook weer bergafwaarts.

De ene na de andere vereniging stapte over naar de zaterdagcompetitie, zo ook v.v. UDO en GDA. Hoe kon de zondagcompetitie in deze regio zo snel veranderen?

De wedstrijd

FC Oegstgeest liet goed voetbal zien. En zeker in de eerste helft had het team een duidelijk speloverwicht. Jammer genoeg resulteerde dat niet echt in kansen. Als gevolg zwakke passes gebeurde het zelfs dat ze GDA soms in kansrijke positie brachten. Omdat in zo’n geval te veel spelers voor de bal terecht kwamen en GDA vrij spel kreeg.

In de 38ste minuut komt FC Oegstgeest uit één van die weinige kansen dan toch tot scoren. Een voorzet van Lukas Tijl werd door Daan van Moorsel goed teruggelegd waardoor Rens van der Spek goed inschoot: 1-0.

Voor rust kreeg Tim Bakker nog wel een mogelijkheid tot scoren. Deze werd goed verijdeld door de keeper van GDA. De rebound verdween in het zijnet. De teams gingen dus met 1-0 de rustpauze in.

In het begin van de tweede helft redde de keeper van GDA opnieuw. Nu blokkeerde hij een poging van Joey Driessen die via een steekpass van Daan Moorsel in stelling was gebracht.

In de 51ste minuut werd een zwakke terugspeelbal afgestraft met een tegendoelpunt. Michael van Zwam van GDA onderschepte de bal en kreeg vrije toegang naar het doel van FC Oegstgeest: 1-1.

Een paar minuten later maakte een GDA-verdediger een onhandige overtreding in de zestien meter. Hij hield een FC Oegstgeest speler vast. De goed fluitende arbiter Timo van Oorschot wees terecht naar de stip, penalty voor FC Oegstgeest. Joey Driessen zorgde voor een foutloze inzet: 2-1.

In de loop van de wedstrijd verminderde het veldoverwicht dat FC Oegstgeest had langzaam steeds meer. Hoewel beide ploegen niet echt veel kansen creëerden wist GDA toch nog op gelijke hoogte te komen. Vanuit een corner kopte een GDA-speler de bal diagonaal achter de FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen: 2-2.

Een reactie van één van de toeschouwers gaf de wedstrijd kort en bondig weer: “FC Oegstgeest het betere spel van 16 tot 16 maar weinig kansen creërend en een GDA dat door hard werken toch 1 punt wist te veroveren”.

Na twee wedstrijden staat FC Oegstgeest op de derde plaats voor GDA. Beide ploegen met 1 punt.

Volgende week, 18 september, de laatste bekerwedstrijd voordat de competitie begint. Dan speelt FC Oegstgeest uit tegen Bergambacht om 15.00 uur.