Afbeelding

Bijzondere familiereünie op Kasteel Oud-Poelgeest

Algemeen

Op zondag 5 september 2021 vond een bijzondere familiereünie plaats van de kleinkinderen van Jan den Ouden (1889-1959) en Adriana Dorrepaal (1891-1971).

Jan den Ouden was raadslid, wethouder en locoburgemeester

Het gezin Den Ouden-Dorrepaal verhuisde in 1921 vanuit Leiden naar Oegstgeest, Prins Hendriklaan 21, waar negen kinderen opgroeiden. Den Ouden had dit woonhuis zelf ontworpen en de bouw gerealiseerd. Samen met zijn broer Arie den Ouden uit Alphen aan den Rijn had hij een aannemersbedrijf in utiliteitsbouw.

Markant

Jan den Ouden was een markante Oegstgeestenaar. Hij heeft vooral de gereformeerde zuil (mee) vorm gegeven. In 1923 werd hij bestuurslid van de Nederlands Hervormde Julianaschool, Endegeesterstraatweg 3, als vertegenwoordiger van de gereformeerden; later werd hij bestuurslid van de gereformeerde Leidse Houtschool. Verder zat hij onder andere in het bestuur van de ijsclub en de Oranjevereniging. Hij was lid van de gereformeerde kerkenraad en voorzitter van de bouwcommissie van de Regenboogkerk in de Mauritslaan. Vanaf 1927 was hij gemeenteraadslid voor de Antirevolutionaire partij (ARP) die in 1980 opging in het CDA, samen met de Christelijk-Historische Unie (CHU) en de Katholieke Volkspartij (KVP). Na 25 jaar aaneengesloten gemeenteraadslidmaatschap werd hij in 1952 benoemd tot ereburger van Oegstgeest. Hij zou tot zijn dood in 1959 gemeenteraadslid blijven. Daarnaast was hij na de WO II acht jaar wethouder openbare werken en enkele jaren locoburgemeester.

Reünie

Op de reünie waren 25 kleinkinderen en een kleindochter van Arie den Ouden aanwezig, met aanhang. Alleen de Canadese kleinkinderen ontbraken. 

Op bijgaande groepsfoto poseren de reünisten op de bordestrap van kasteel Oud-Poelgeest.

Uit de krant

Uit de krant