Foto: www.levedna.nl
Foto: www.levedna.nl Foto: www.levedna.nl

Wereld DNA-dag in CORPUS op 25 april

Zorg & Welzijn

Op 25 april is het Wereld DNA-dag en dit wordt gevierd in CORPUS 'reis door de mens'! Het thema is 'Kraak de DNA Kluis' en daarvoor ga je in CORPUS zelf aan de slag met je eigen DNA: je kunt je DNA uit je spuug isoleren en meenemen in een echt reageerbuisje, je gaat je eigen stamboom tekenen, door middel van een puzzel leer je om je eigen DNA code af te lezen, je gaat zelfs tekenen met bacteriën op petrischalen en dan is er natuurlijk nog veel meer! Het volledige programma is te bekijken op www.corpusexperience.nl/dnadag.

De wetenschappers van stichting LeveDNA! verzorgen deze dag vol leuke en leerzame workshops en verrassende weetjes. Na de 'reis door de mens' starten de activiteiten van Wereld DNA dag op alle
verdiepingen van het interactieve gedeelte 'mijn CORPUS'. De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, uiteraard zijn mama's, papa's, oma's en opa's ook van harte welkom! Boek je 'reis door de mens' van tevoren via www.corpusexperience.nl en word op 25 april een DNA wetenschapper in de dop.

Over CORPUS
De educatieve attractie 'reis door de mens' bestaat dit jaar elf jaar en biedt bezoekers een unieke beleving door ze te laten ervaren hoe het menselijk lichaam precies werkt en hoe belangrijk Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven zijn. CORPUS is daarnaast ook de thuisbasis van het CORPUS Congress Centre, waar tal van conferenties en evenementen worden georganiseerd op het gebied van bijvoorbeeld gezondheidszorg, sport en voeding.

Over LeveDNA!
Stichting LeveDNA! is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Leiden Genome Technology Centre (LGTC), Naturalis, de Hogeschool Leiden en het Nederlands Bioinformatica Centrum. Stichting LeveDNA! zet zich in voor voorlichting en (na-)scholing over DNA aan het brede publiek: van jong tot oud, van leek tot professional. Voor meer informatie: www.leveDNA.nl.

Uit de krant

Uit de krant