Succesvolle start Dementievriendelijk Oegstgeest | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
De actrices van Ervarea namen de aanwezigen mee in de wereld van de mens met dementie. | Foto's Willemien Timmers
De actrices van Ervarea namen de aanwezigen mee in de wereld van de mens met dementie. | Foto's Willemien Timmers

Succesvolle start Dementievriendelijk Oegstgeest

  Zorg & Welzijn

Maandagavond 9 oktober organiseerde de gemeente een bijeenkomst om de aftrap in te luiden voor een dementievriendelijk Oegstgeest. De opkomst was boven verwachting goed, de zaal zat vol en na een inleiding door Wethouder Marien den Boer ging het programma onder leiding van projectleider Pauline Goddijn van start.

Er was een inspirerende spreker uitgenodigd, Dr Frans Hoogeveen, specialist op het gebied van psychogeriatrie. Dr Hoogeveen gaf uitleg over het verschijnsel dementie en hoe daar het beste mee om te gaan. Belangrijkste boodschap was: het gaat om de mens met de behoefte aan verbondenheid en zingeving, ook al is er sprake van de dementie. De mens is niet zijn ziekte, dus focus op wat er wel nog mogelijk is. Ondersteund met filmbeelden gaf dit een heel inzichtelijk beeld.

De avond werd verder opgeluisterd door twee actrices, Barbara Oppelaar en Jacqueline Vergeer (van Ervarea), die heel exemplarisch uitbeeldden hoe het er in het dagelijks leven van de demente mens aan toe gaat. Ook was Sophie Verdaasdonk (Change your Rhythm) uitgenodigd die het belang van dans en beweging voor de (demente) mens onderstreepte en tegelijkertijd de hele avond levendig maakte door de zaal actief mee te krijgen met haar energieke aanpak.
De deelnemers kregen de gelegenheid om mee te denken en suggesties te doen voor een dementievriendelijker gemeente en dit heeft veel goede ideeën opgeleverd waar het project verder mee aan de slag gaat.


Op de website van de gemeente en in deze krant wordt regelmatig gepubliceerd over het onderwerp dementie en de voortgang van project 'Dementievriendelijk Oegstgeest'.


Ook is veel informatie te vinden op de website van Samendementievriendelijk.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>