Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Allsafe mini opslag neemt Van der Luyt Selfstorage over

  Zakelijk

Allsafe Mini Opslag breidt met de overname van Van der Luyt Selfstorage zijn vestiging in Oegstgeest uit. Door de overname zullen de klanten worden verhuisd naar de overkant van de Haarlemmerstraatweg waar de vestiging van Allsafe te vinden is. Later dit jaar zal er ook ruimte beschikbaar komen voor onder andere oldtimers in de ‘engine rooms’, Nederlands eerste professionele opslag voor waardevolle auto’s.

Sinds de opening in april dit jaar zijn er ruim 100 mini-opslag units in Oegstgeest verhuurd. CEO van Allsafe en oud-Oegstgeestenaar Eric Stubbé: “Het is mooi dat nu nog meer Oegstgeesters de spullen die ze niet dagelijks gebruiken veilig bij ons kunnen bewaren.”

Forse groei kleine woningen

Het snelst groeiende mini-opslagbedrijf van Nederland springt met de uitbreiding in op de groeiende vraag naar ruimte buitenshuis. De afgelopen 10 jaar is het aantal inwoners in de Zuid-Hollandse gemeente toegenomen met maar liefst 20 procent. Daarmee steeg het totale inwonertal naar een kleine 25.000. Naast inwoners steeg ook het aantal woningen met een oppervlakte kleiner dan 50 vierkante meter: de afgelopen vijf jaar nam het aantal kleine huizen in Oegstgeest toe met 33 procent. Vermoedelijk komt dit door het grote aandeel alleenstaanden in de stad: van de ruim 10.000 huishoudens bestaat meer dan een derde (35 procent) uit één persoon.

Engine Rooms

Een kwart van de Oegstgeester vestiging is straks bestemd voor de 'engine rooms'. Daarmee is een van de eerste professionele opslag voor klassieke en waardevolle auto's van Nederland een feit, samen met Allsafe Engine Rooms Weesp. Interessant voor de regio, aangezien een kwart van alle geregistreerde oldtimers in Zuid-Holland te vinden is. Niet alleen huishoudens en autobezitters kunnen profiteren van de opslagvoorziening. Door de uitbreiding kan Allsafe straks ook zakelijke klanten optimaal bedienen. Dat is geen overbodige luxe, want de afgelopen vijf jaar steeg het aantal bedrijven in Oegstgeest met 15 procent. “De centrale ligging en nabijheid van de snelweg maken deze vestiging ideaal voor de zakelijke markt die deze locatie kan gebruiken als overslag- en opslagpunt”, aldus Stubbé.

Voor de vestiging in Oegstgeest is gekozen voor een goed bereikbare locatie aan de A44. “Zo kunnen mensen zowel ten noorden, ten westen als ten zuiden van Leiden bij ons terecht”, aldus Stubbé. Om aan de groeiende vraag naar opslagruimte te kunnen blijven beantwoorden, is de vestiging aan de Haarlemmerstraatweg middels een miljoeneninvestering uitgebreid. “Tegenover ons zat een ander mini-opslagbedrijf. De eigenaar vertelde dat hij de ruimte voor zijn kernactiviteit (transport) wilde gaan gebruiken.”

Over Allsafe

Allsafe werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. Allsafe Mini Opslag heeft inmiddels 35 vestigingen en daar komen er in het komende jaar nog circa 10 bij. Het bedrijf groeit in de komende drie jaar naar zeventig vestigingen en loopt voorop met innovatie.

Meer berichten