Visgilde Hugo van der Meij heropent prachtig verbouwde winkel | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Door onder andere collega-ondernemers werd Hugo van der Meij gefeliciteerd met zijn vernieuwde winkel. | Foto's Willemien Timmers
Door onder andere collega-ondernemers werd Hugo van der Meij gefeliciteerd met zijn vernieuwde winkel. | Foto's Willemien Timmers (Foto: )

Visgilde Hugo van der Meij heropent prachtig verbouwde winkel

  Zakelijk

Op woensdag 6 maart vond de opening plaats van de verbouwde winkel van Visgilde Hugo van der Meij in Winkelcentrum Lange Voort. Veel familie en genodigden waren aanwezig om de metamorfose die de winkel heeft ondergaan met eigen ogen te zien. Een dag later was de publieke opening een feit.

Veranderend koopgedrag

Genoemde vishandel is al sinds 1986 een begrip in Oegstgeest. "Ik ben in 1986 begonnen in de De Kempenaerstraat en in 1998 verhuisd naar de Lange Voort. Sinds 2004 ben ik gevestigd op de huidige locatie", vertelt Hugo. Door de jaren heen verbreedde het assortiment. Waarom deze verbouwing? Hugo: "Na vijftien jaar zag ik het begin van mankementen en constateerde ik een veranderend koopgedrag van klanten. Er gaat steeds meer behoefte bestaan aan kant en klare maaltijden en zelfbediening. Dit paste moeilijk in de bestaande winkel. Redenen om hierop in te spelen en het verbouwingsplan nu uit te voeren. De toonbank is vergroot met zelfbedieningsmeubels aan de wand. Daar liggen kant en klare maaltijden, allerlei soepen, hapjes en nagerechten; alles voorverpakt. De klanten kunnen dus zelf pakken en hun keus afrekenen bij de centrale kassa bij de ingang van de winkel. Verkoop van verse vis blijft via de toonbank verlopen. We gaan versgebakken vis meer onder de aandacht brengen doordat de bakoven in de winkel is geplaatst; dus zichtbaarder voor de klant", verklaarde Hugo. Hij vertelde dat hij door Erik de Mooij van het bedrijf Deelen geïnspireerd is geraakt om het nieuwe winkelconcept te starten.

Woorden van dank

De officiële opening op 6 maart was drukbezocht. Hugo sprak de aanwezigen kort toe. "Van harte welkom in onze nieuwe winkel. Ik houd het kort, maar wil allen bedanken die bij de verbouwing betrokken zijn geweest, zoals bouwbedrijf Van de Ledde en toonbankbouwer KMI. Een speciaal woord van dank aan Stephan van Wetten, die in de tussenliggende periode keihard zich voor de winkel heeft ingezet", complimenteerde hij. Stephan is verantwoordelijk voor het bereiden van de maaltijden.

Leverancier van het eerste uur

Onder de genodigden onder meer Dirk en Anneke Eveleens, de bekende palingrokerij in Burgerveen. "Wij leveren al vanaf 1986 paling aan Hugo. Mooi om te zien hoe hij zijn zaak zo tot bloei heeft gebracht", vertolkte het echtpaar. Vermeldenswaard is ook wat een zoon van Hugo, Geerten van der Meij vertelde: "Ik ben medewerker van een visleveranciersbedrijf. Mijn vader is één van onze klanten", geeft hij trots aan.

(Wim van Tuijl)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>