Hoe kleed je je 'business casual'? | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl

Hoe kleed je je 'business casual'?

  Zakelijk

Business casual is een begrip dat je tegen kunt komen tijdens het lezen van de dresscode van een bedrijf. De term business casual wordt gebruikt om een type kledingstijl de definiëren. In veel gevallen wordt het als volgt beschreven: business casual is in feite de nettere versie van casual. Denk bij herenkleding aan een overhemd [https://overhemden.com] met nette blazer of een pantalon met poloshirt. Denk bij dameskleding aan een zakelijke jurk of nette rok. Werknemers nemen anno 2010 deze dresscode over in een poging de werknemers zich meer op hun gemak te laten voelen tijden het werk. Daarnaast hebben de werknemers meer vrijheid in de kledingkeuze. Business casual is casual, maar betekent niet dat het zomaar kan. Benieuwd naar de beste combinaties? Lees dan snel verder.


Wat zijn business casual overhemden?
Tegenwoordig zie je overhemden zonder kraag. Overhemden zonder kraag heten mao collar overhemden. Deze overhemden zijn casual, maar niet business casual. Voor business casual overhemden is het aan te raden om overhemden met een kraag te kiezen. Er zijn verschillende kraag types. Een kent kraag is echte klassieke kraag en een cutaway kraag is een moderne kraag. 


Overhemd in of uit de broek? 
Het overhemd uit de broek dragen is casual. Voor de business casual dresscode https://nl.wikipedia.org/wiki/Kledingvoorschrift geldt overhemden in de broek dragen. Draag er altijd een passende riem bij.


Kies de juiste kleur
Met de kleur van het overhemd kun je spelen. Wit en blauw zijn veilige kleuren, maar overhemden met de kleur paars, roze of geel kunnen prima. Let wel op met printjes. Een overhemd met bloemetjes wordt als casual beschouwd. Een overhemd met subtiel printje is acceptabel. 


Wat zijn business casual broeken? 
Met de broek keuze ben je minder vrij dan met overhemden. Kies voor pantalons, chinos of kaki's. Een spijkerbroek wordt als niet business casual beschouwd, maar wordt door vingers gezien. Zorg ervoor dat je spijkerbroek geen gaten en zichtbare labels heeft. 


De juiste lengte van de broekspijp
Als je staat hoort de broekspijp qua lengte op de bovenkant van de schoen te vallen. Valt de broekspijp erboven, dan is het te kort. Hangt de broekspijp op de schoen, met een plooi in de onderkant van de spijkerbroek, dan is het te lang. 


Kies de juiste kleur
Vermijd chino's met felle kleuren zoals geel, paars, rood of wit. Deze kleuren zijn te informeel. Het beste is om broeken te dragen met de kleuren donkerblauw, bruin, kaki, donkergroen en zwart. 


De combinatie pullover met overhemd
Je kunt een overhemd combineren met een pullover. Dit valt onder het type business casual. Je kunt pullovers dragen met V-hals en ronde hals. Het beste is om een pullover met V-hals te kiezen, dan komt de kraag van het overhemd het beste tot zijn recht. 
Tegenwoordig is de coltrui terug in de mode. Alleen een coltrui valt onder casual. Combineer de coltrui met een nette blazer. Dit is een goede combinatie.
Daarnaast kun je ook een triple combinatie dragen. Dit is een overhemd van bijvoorbeeld het merk Eton https://overhemden.com/merken/eton met een pullover en een blazer. Dit is een fantastische business casual look.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>