Wijn- en spijsavond China House | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Argo Porte en Ka Lun Ip verrasten de gasten met heerlijke wijnen en bijpassende gerechten. | Foto Willemien Timmers
Argo Porte en Ka Lun Ip verrasten de gasten met heerlijke wijnen en bijpassende gerechten. | Foto Willemien Timmers

Wijn- en spijsavond China House

  Zakelijk

China House organiseerde op woensdag 29 maart een bijzondere wijn- en spijsavond. Eigenaar en sommelier Ka Lun Ip had voor zijn 29 gasten prachtige gerechten bereid, die prachtig combineerden met de acht bijzondere wijnen die er bij geschonken werden.

Door Willemien Timmers

De aanwezige gasten lieten zich verwennen met onder andere gebakken black tiger garnalen, lamellen van gestoomde zeewolf, Serranoham en gedroogde shiitake, en roergebakken ossenhaas in oesterjus.

Terwijl Ka Lun Ip in de keuken stond, kregen de gasten een toelichting op de bij de gerechten geserveerde wijnen door vinoloog Argo Porte. Enthousiast vertelde hij dat iedere wijn anders reageert op verschillende gerechten. "Wijn is emotie. Als de gasten de wijn bij het eten proeven, leren ze anders dineren."
Bijzonder onderdeel van de avond was het schenken van drie verschillende Cava's (Spaanse mousserende wijn) van uiteenlopende leeftijden bij de gerechten. "Heerlijk om dat mensen te laten ervaren," aldus gastheer Ka Lun Ip. "Voor een chef-kok is het een heel gepuzzel om mooie gerechten te maken die in balans zijn, en ook nog bij de wijn passen. Soms zoek je er dan een andere wijn bij, en soms duik ik in het oude receptenboek van mijn ouders. Het heeft me heel wat hoofdbrekens gekost om bij drie mousserende wijnen, passende gerechten te vinden. Maar het is mij gelukt."

Bij China House aan de Ommevoort kunnen gasten overigens altijd genieten van tien verschillende wijnen per glas, en de gastheer is altijd bereid om goede wijntips te geven.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>