Oegstgeest wacht ongeduldig op komst Loetje | Oegstgeester Courant
Logo oegstgeestercourant.nl
Zo zou restaurant Loetje er uit moeten gaan zien.
Zo zou restaurant Loetje er uit moeten gaan zien.

Oegstgeest wacht ongeduldig op komst Loetje

  Toerisme

De vergunning om een horecavoorziening te ontwikkelen aan de Klinkenbergerplas laat lang op zich wachten. Vele Oegstgeest­enaren worden ongeduldig en vragen zich af of er nog wel een restaurant komt bij de plas.

Voor de restaurantketen Loetje is het dé gelegenheid om in een eerste nieuwbouw restaurant te vestigen wat geheel naar hun wens wordt gebouwd. Het bedrijf is nog steeds van plan om een restaurant te huren op die locatie.

De gemeente vertelt: "De procedure bij de Raad van State is beëindigd met de uitspraak op 30 januari 2019 waarin de term Horeca en het evenemententerrein zijn vernietigd en het bestemmingsplan voor het overige in stand is gebleven. Momenteel werken wij aan een eerste partiële herziening van het bestemmingsplan om weer horeca mogelijk te maken in het bouwvlak bij de Klinkenbergerplas. Deze herziening zal allereerst ter vaststelling voorgelegd worden aan de gemeente­raad. Dit gebeurt naar verwachting na de zomer. Omdat horeca nu in strijd is met het bestemmingsplan, wordt de aanvraag voor Loetje vooralsnog aangehouden totdat de partiële herziening in werking is getreden".

(Wil van Elk)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225563&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225561&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=oegstgeestercourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=234" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>