Dominic (links) in actie. Foto Monique van Welzen
Dominic (links) in actie. Foto Monique van Welzen Foto: Monique van Welzen

Fiks begint in Putten zaalcompetitie met zege

Sport

Fiks is de zaalcompetitie positief begonnen. Afgelopen zaterdag was de openingswedstrijd van dit zaalseizoen tegen De Meeuwen. Met een 16-22 zege op zak keerde het team van trainer Bas Harland weer huiswaarts.

Genoeg om te verbeteren
Gemakkelijk verliep de wedstrijd niet. Opvallend was het snelle scoreverloop in de eerste zes minuten. Na die korte periode stond het 6-6. Daarna daalde het scoringstempo. Het spelniveau was niet geweldig. Bas Harland: “Het spel aan onze zijde was rommelig. De Meeuwen is een onbekende tegenstander en dan begin je met aftasten en zoeken waar de speerpunten liggen. Mijn team verdedigde onrustig en zag dat dit invloed had op de aanval. Hij duidde op de vele foutieve passes, die destructieve invloed hadden op de opbouw. Later in de eerste helft was sprake van enig herstel en lukte het om bij rust met een 8-11 voorsprong de kleedkamer in te gaan.”

Sterke aanvallende fase beslist wedstrijd
In de eerste 10 minuten van de tweede helft kon Fiks zich niet losmaken van De Meeuwen. Na 12-13 begon Fiks aan een scorende run die de definitieve kanteling in de wedstrijd bracht. Hilde Warmerdam, Melissa Heyne, Ilse Hazekamp, Roy Vreeken (2) en Dominic van Welzen (3) schoten hun team naar 12-21. Deze demarrage legde De Meeuwen vleugellam. Bas Harland: “Dit was de beslissing. Het team speelde slechts 20% goede aanvalsacties maar scoorde in die periodes 80% van de doelpunten. Behalve twee winstpunten nemen we een extra punt mee: namelijk een tas met leerpunten om het spel te verbeteren”, concludeerde hij.
Scores: Roy Vreeken (5), Dominic van Welzen (4), Melissa Heyne en Hilde Warmerdam (beiden 3), Ilse Hazekamp, Mart Hortensius en Jan Anholts (ieder 2), Michelle Rozenbroek (1).

Uit de krant

Uit de krant