Afbeelding
Foto: Wim van Tuijl

ASC knokt zich terug tegen RVC’33

Sport

ASC heeft in eigen huis een belangrijke zege behaald op RVC’33. De eindstand was 3-1. De reeks gelijke spelen is hiermee doorbroken. 

ASC heeft na vier gelijke spelen de volle buit weten te behalen. Met 13 punten uit 7 wedstrijden staat het team van Stefan Kraaijvanger goed geklasseerd en heeft het de koplopers in zicht. Het was een wedstrijd, waarin ASC duidelijk meer balbezit had. Met name in de eerste helft zakte de tegenstander terug tot de middellijn en dwong ASC het spel te maken. Uit de twee mogelijkheden die RVC kreeg, ontstond tegen de spelverhouding in de 0-1 rond de 20e minuut. De thuisploeg bleef aandringen. Rond de 35e minuut betaalde de aanvallende ijver zich uit. Vanuit een aanvalsopbouw over links speelde Timme van Rooyen de bal naar Winne Meijer die Max van der Boog vrij zag staan bij de tweede paal. Laatstgenoemde zorgde voor doeltreffende afronding.


In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. ASC verdedigde attent en gaf nauwelijks kansen weg. Bij een van de aanvalsacties werd een afvallende bal terugveroverd. Winne Meijer speelde af naar Victor Schipholt die vervolgens ASC aan de leiding hielp. Niet veel later demonstreerde invaller Lars Valkx een fraaie individuele actie, waaruit hij zijn team op 3-1`zette. ASC speelde de wedstrijd beheerst uit.

Uit de krant

Uit de krant