Yannick van der Meel. was goed voor twee doelpunten tegen zijn oude ploeg. |
Yannick van der Meel. was goed voor twee doelpunten tegen zijn oude ploeg. | Foto: Paul Lichtenbeld

Eenvoudige winst FC Oegstgeest

Sport

FC Oegstgeest dicteerde afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Sporting Leiden van begin tot eind met een vliegende start door een snelle 0-1 en 0-2. Met de 0-3 leek de wedstrijd al wel in het slot. Sporting Leiden kwam nog wel terug met de 1-3, maar kon eigenlijk geen vuist meer maken. Na uitlopen naar 1-5 scoorde Sporting Leiden tegen het einde van de wedstrijd nog de 2-5. Ondanks de twee tegendoelpunten is FC Oegstgeest geen moment in gevaar geweest (2-5).

Na een natte week moest Sporting Leiden voor de wedstrijd tegen FC Oegstgeest uitwijken naar het kunstgrasveld omdat het hoofdveld voor deze wedstrijd was afgekeurd. Sporting Leiden was zichtbaar sterk verjongd ten opzichte van het team van vorig seizoen.

Gedurende de hele wedstrijd zou FC Oegstgeest, met veel balbezit, de spelbepalende partij zijn. Zeker in het begin van de wedstrijd kwam Sporting Leiden nauwelijks van de eigen helft af.

Dit overwicht werd binnen 10 minuten al omgezet in een 0-2 voorsprong, met Jayden Pieters en Bob den Hollander als doelpuntenmakers.

De 0-3 viel later, richting een half uur spelen, na goed voorbereidend werk van Sam Roelen en Sjoerd Winkelman door Yannick van der Meel. In de periode daarvoor bleven de kansen onbenut.

Een minuut of zeven later wist Sporting Leiden iets terug te doen (1-3). Mogelijk was dat het gevolg van enigszins verslappen van de verdediging na de 0-3 voorsprong. Dat is altijd de valkuil waar een team in een dergelijke wedstrijd mee te maken heeft.

In de tweede helft viel al snel de 1-4. Na voorbereidend werk van Roy Elkerbout kon Yannick van der Meel zijn tweede doelpunt de 1-4 op zijn naam zetten. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al wel gespeeld.

Tegen het einde van de wedstrijd vielen aan beide kanten nog één doelpunt. Eerst een goed benutte penalty van Bob den Hollander (1-5) en iets later een hard onhoudbaar schot, diagonaal vanaf rechts van Sporting Leiden (2-5).

Het feit dat FC Oegstgeest afgelopen zaterdag diverse scorende spelers in het team had en bij tijd en wijle prima combinatievoetbal liet zien, zal trainer Huig Jan Heeringa tevreden gestemd hebben. Dat bij aanvang van de wedstrijd zelfs vier basisspelers op de bank startten, zegt wel iets over de gunstige breedte van de selectie. Hierbij ontbraken zelfs nog een aantal spelers als gevolg van een blessure.

Omdat SJZ de wedstrijd winnend afsloot en Meerburg verloor van Warmunda klimt FC Oegstgeest nu naar de derde plek in de ranglijst. Volgende week speelt FC Oegstgeest tegen de nummer twee Teylingen om 14.30 uur. Zorg en Zekerheid is bij deze wedstrijd de balsponsor. Dat kan dus weer een interessant potje voetbal worden.

Uit de krant

Uit de krant