Alvar Scholman (l) voor LOHC in actie tegen Groningen Heren 1. De thuisploeg won ruimschoots.
Alvar Scholman (l) voor LOHC in actie tegen Groningen Heren 1. De thuisploeg won ruimschoots. Foto: SvdW

LOHC Heren 1 wint met 5-0

Sport

LOHC Heren 1 speelde op zondag 24 september zijn derde competitiewedstrijd thuis tegen Groningen Heren 1.

Onder een heerlijk herfstzonnetje werd Groningen door LOHC met passie en energie vanaf de eerste minuut over het gehele veld gejaagd. De tegenstander kreeg geen tijd om rustig gecontroleerd hun spel te spelen, waarbij LOHC met snelle balverplaatsingen voortdurend dreigend voor het doel van de bezoekers kwam.

Dit leidde al in de eerste minuut tot een goede actie van Thijmen Bosman die met een slim passje Ivar Hensen vrij in de cirkel zette en doorschoven bal door Mehtab Grewal bij de tweede paal nog helaas werd gemist. De wedstrijd was amper drie minuten oud toen dezelfde Thijmen Bosman rond de middellijn de bal vanaf de linkerkant met een splijtende pass heerlijk verlegde naar de volledig aan de rechterkant vrijstaande Tim Bosma die met een mooie rush vanaf de rechter kant de cirkel inliep en vervolgens met een scherp backhandschot vallend de rechter onderhoek van het doel van de Groningers wist te vinden: 1 - 0 voor LOHC. 

Hierna ontspon zich een iets meer gelijk opgaande strijd, waarbij LOHC diverse kansen kreeg om de score uit te bouwen en de enige kans op de gelijkmaker voor de Groningers vakkundig gestopt werd door Thijs Dekker. Vlak voor het einde van het kwart liet bij een snelle counter van LOHC Frans Laarhoven zich slim omverlopen maar werd de door Thijmen Bosman goed genomen strafbal nog gestopt door de Groninger doelman. Vrijwel aansluitend wist wederom Thijmen Bosman via een slimme actie een volgende strafcorner af te dwingen die hij zelf genadeloos in de linkerbovenhoek in de touwen sleepte en zo eindigde dit eerste kwart in een verdiende 2 - 0 voorsprong voor LOHC. 

Ook in het tweede kwart bleef LOHC de bovenliggende partij en wist het diverse kansen af te dwingen. Dit zorgde al na enige minuten in de 3 - 0 van Mehtab Grewal die na een knappe actie van Quinten Mank, bij de tweede paal dit keer wel koelbloedig scoorde. 

Hierna controleerde de thuisploeg de wedstrijd en wist het nog enkele kansen af te dwingen, terwijl Groningen nauwelijks gevaarlijk kon worden en werd de rust bereikt met een comfortabele 3 – 0 voorsprong voor LOHC.

Ook na de theepauze startten de Leidsch Oegstgeester heren weer scherp. Al vroeg kregen zij een strafcorner toen Ivar Hensen onreglementair gehinderd werd, die in eerste instantie nog werd gepareerd. Uit de daaropvolgende strafcorner wist Mehtab Grewal uit de rebound te scoren met een handige overhead, doch deze goal werd afgekeurd omdat de bal niet buiten de cirkel gestopt was. Aan alles voelde je aan dat er nog een goal voor LOHC in de lucht hing en deze viel ook. Inmiddels spelend in ondertal na een groene kaart voor Wessel van de Heijde, onderschepte de thuisploeg via Frans van Laarhoven rond de middellijn de bal die hem handig teruglegde op Tim Bosma die hem op zijn beurt via een slimme scoop op de inmiddels al attent doorgelopen Stijn van Pelt passte die gecontroleerd de keeper omspeelde en eenvoudig de 4 - 0 voorsprong voor LOHC op het scorebord bracht.

Vanaf de start van het laatste kwart gooiden de Groningers er nog een schepje bovenop in een poging alsnog een ommekeer te forceren. Weliswaar resulteerde dit in wat meer balbezit voor bezoekers, maar bleef LOHC de bovenliggende partij waarbij het ook weer verschillende keren gevaarlijk voor de Groninger goalie kwam. Het duurde echter totdat Quinten Mank een wat ongelukkige groene kaart kreeg en Groningen vol voor een eretreffer ging, dat de thuisploeg wederom in ondertal met een snelle uitval gebruik kon maken van de ruimte die ontstond op de helft van de Groningers en door een goede actie van Stijn van Pelt een strafcorner wist te versieren. Deze werd wederom benut door Thijmen Bosman die de bal hard in de rechter onderhoek pushte: 5 - 0 voor LOHC, de wedstrijd was nu echt gespeeld.

Groningen berustte vanaf dat moment in de ruime nederlaag en LOHC trachtte de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. Toen de bezoekers na een gele kaart voor Thijmen Bosman nog enige tijd met één man meer op het veld stonden wisten zij nog wel een paar keer goed in de drieëntwintig meter van de thuisploeg te komen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer en eindigde deze boeiende wedstrijd met een 5 – 0 eindstand.

LOHC won zo na het verlies in de eerste en de winst in de tweede ronde, ook deze met volle energie, verstand en discipline gespeelde derde wedstrijd waar het plezier bij de heren van afspatte. Hiermee staat het inmiddels met zes punten op de derde plaats in de poule, achter het nog ongeslagen Reigers en Roomburg. 

Donderdag aanstaande volgt de Gold Cup bekerwedstrijd uit tegen Forescate Heren 1 waar revanche genomen kan voor de onnodige verliespartij in de eerste competitieronde. 

Na de wedstrijd werd Alvar Scholman mede dankzij zijn dominante verdedigende werk en sterke aanvallende impulsen, door zijn medespelers en staf gekozen tot Dapp Frietwinkel Leiden Speler van de Wedstrijd.

Uit de krant

Uit de krant