Tim Bakker werd gedurende de hele wedstrijd flink aangepakt. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest verliest van directe concurrent

Zaterdag speelde FC Oegstgeest de uitwedstrijd in en bij Koudekerk. Beide teams hadden hun vorige wedstrijd met 4 – 1 verloren en hadden dus iets recht te zetten. Op de ranglijst stond de thuisploeg twee punten voor op de bezoekers. In een matige wedstrijd was FC Oegstgeest de onderliggende partij en liet de punten in Koudekerk.

FC Oegstgeest trainer Thymen Kruider kampte nog steeds met veel blessures in zijn selectie, wat vooral in de verdediging te merken was. Vanaf het begin van de wedstrijd nam Koudekerk het initiatief, wat leidde tot enkele corners die niets opleverden. FC Oegstgeest kon hier niet veel tegenover zetten, wel veel slechte passes en balverlies, de ballen kwamen niet aan bij de spitsen en zij konden dan ook geen kansen creëren. De eerste helft leek te eindigen in een 0 – 0 stand. Totdat een minuut voor de rust verdediger Jari de Vries de bal miste en de onnodig uitgelopen keeper Gijs Jansen uitgleed en daardoor ook de bal miste. De Koudekerk spits Bakker maakte dankbaar gebruik van deze missers en zo werd de ruststand op de valreep 1 – 0.

Direct na de aftrap in de tweede helft kregen de Koudekerk spitsen twee dotten van kansen om te scoren, maar de schoten gingen over en naast. Vlak hierna werd middenvelder Joey Driessen gewisseld door de man of de match van de vorige wedstrijd, Jordy Manuputty. FC Oegstgeest drong meer aan, maar de fysiek sterke Koudekerk spelers kwamen vaak als winnaar uit de duels. Een half uur voor tijd kreeg FC Oegstgeest de grootste kans om te scoren, maar tijdens de scrimmage op de doellijn wisten ze de bal niet in het doel te werken. Een minuut later kreeg Koudekerk een directe vrije trap op rechts te nemen. De bal ging over de FC Oegstgeest verdediging en de volledig vrijstaande Van Velzen kon de bal inkoppen, 2 – 0. Met stevig voetbal wisten de Koudekerk spelers de tegenstanders van weg te houden van hun doel. Vlak voor het eind van de wedstrijd kreeg FC Oegstgeest nog twee corners, die niets opleverden. Zo eindigde de wedstrijd voor FC Oegstgeest in een teleurstellend verlies. Hierdoor komt de gevarenlijn van plek negen, waar nacompetitie gespeeld moet worden, steeds dichterbij.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Lugdunum, dat 2 punten hoger staat op de ranglijst. De spelers van trainer Kruider zullen in deze wedstrijd moeten laten zien dat ze niet in de gevarenzone van nacompetitie thuishoren. Aanvang van de wedstrijd 14.30 uur.