In de tweede helft zocht ASC meer de aanval. Na een kwartier nam Winne Meijer een goed geplaatste vrije trap, die Diederik Bertels met een kopbal zo doelgericht verlengde dat de sluitpost van Alphia werd gepasseerd. Foto: Edwin van Wijk

Veerkrachtig ASC in tweede helft langs Alphia

Sport

ASC heeft belangrijke punten gepakt in de confrontatie tegen Alphia. Op sportpark Overveer werd met 2-1 gewonnen.

ASC handhaaft zich keurig in de middenmoot van de tweede klasse. Met veel inzet werd de 0-1 ruststand omgebogen in een 2-1 zege. Lange tijd bleef een treffer uit. Wel kon het spel van beide teams het publiek enthousiasmeren. Er werd attractief gespeeld en er zat vaart in de wedstrijd. Verdedigend hadden ASC en Alphia de zaken goed op orde. Echte doelrijpe kansen bleven lange tijd uit. Het enige verschil was dat De formatie uit Alphen aan den Rijn in de eerste helft de bal iets beter in de ploeg kon houden. In de 41e minuut ontstond de eerste uitgespeelde kans. De linkerspits van Alphia stond geheel vrij. Vanaf het middenveld werd hij uitstekend aangespeeld en benutte de vrije ruimte om de doelman van de thuisclub te passeren met een schot in de verre hoek.

Teamgeest en energie keren wedstrijd
ASC was zeker niet van slag. “Wederom toont mijn team de veerkracht om terug te komen na een achterstand. In tegenstelling tot vorige week tegen Foreholte sleepte mijn team er nu zelfs drie punten uit”, vertelt trainer Jesper Neuteboom na afloop. In de tweede helft zocht ASC meer de aanval. Na een kwartier nam Winne Meijer een goed geplaatste vrije trap, die Diederik Bertels met een kopbal zo doelgericht verlengde dat de sluitpost van Alphia werd gepasseerd. Het stimuleerde ASC om nog meer de aandacht naar de aanval te verleggen. Op het middenveld werd steeds vaker de bal veroverd. De ingevallen Jelle Schouten kreeg een kwartier voor tijd de bal aangespeeld. Hij speelde zich vrij en schoof de bal rustig in de hoek. Alphen kwam met een wanhopig slotoffensief, maar de stabiele verdediging van ASC bleef zonder echt in de problemen te komen overeind. Jesper: “Opnieuw bewijs, dat we de lijn die ruim een jaar geleden zijn ingeslagen vruchten afwerpt. We geven weinig weg en zijn moeilijk te verslaan. Conditioneel zijn we sterk. Aanvallend wordt het combinatiespel steeds beter. Ik ben trots op de teamgeest en de energie die mijn team demonstreert”, besluit hij.