Timo Lichtenbeld onderschept de voorzet van Blauw Zwart. |
Timo Lichtenbeld onderschept de voorzet van Blauw Zwart. | Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest en Blauw-Zwart in evenwicht

Zaterdag werd de competitie na zes weken winterstop herstart, FC Oegstgeest trof in de thuiswedstrijd Blauw-Zwart uit Wassenaar. Met slechts een punt verschil op de ranglijst tussen beide teams kon er een mooie wedstrijd verwacht worden. Aan het eind van de wedstrijd ontspon zich een spannende ontwikkeling, waarbij beide teams slechts een punt overhielden.

Na de winterstop staat een aantal selectiespelers op het punt om weer ingezet te kunnen worden in het eerste team. Enkele spelers die terugkwamen van blessures maakten weer minuten in het tweede elftal. FC Oegstgeest stond bij het begin van de wedstrijd op plaats zes, een punt boven de tegenstander. Beide teams hadden bij winst de kans om aansluiting te krijgen in de bovenste regionen van de ranglijst. In de eerste helft speelden beide teams zonder veel risico om niet tegen een doelpunt aan te lopen en speelde het spel zich vooral op het middenveld af. In deze matige eerste helft was het alleen Bob den Hollander die de Blauw-Zwart keeper op de proef stelde, vanuit een directe vrije trap. Tot scoren kwam het echter niet.

Na de rust was het Blauw-Zwart dat het initiatief nam en de FC onder druk zette, een schot ging net naast en Oegstgeest keeper Gijs Jansen wist met reddingen de tegenstander van het scoren af te houden. Een goed genomen corner door invaller Roy Elkerbout werkte de Blauw-Zwart keeper in zijn eigen doel: 1 – 0. Hierna nam de FC meer aanvallend initiatief dat een aantal corners op rij opleverde. Ook de tegenstander gooide er nog een schepje bovenop om de achterstand weg te werken, maar met enkele goede reddingen wist Jansen ze van het scoren af te houden. Tien minuten voor tijd kon hij in een scrimmage de bal niet te pakken krijgen en werd de stand gelijkgetrokken. Vlak hierna mocht Elkerbout weer een corner nemen, nu kopte Den Hollander strak in de linkerbovenhoek en stond FC Oegstgeest weer op voorsprong. Lang duurde deze voorsprong echter niet. Direct na de aftrap wist de tegenstander via een aanval over rechts de gelijkmaker te scoren, 2 – 2. In de laatste minuten die nog restten probeerden beide teams de winst naar zich toe te trekken. Maar de stand bleef steken op een gelijk spel. Zuur voor de Oegstgeest-spelers dat ze in de laatste minuten de winst nog uit handen gaven. Zo bleef de onderlinge afstand op de ranglijst een punt in het voordeel van FC Oegstgeest. En staan Koudekerk, dat won van SCW, FC Oegstgeest en RKDES, dat verloor van Sporting Leiden, alle drie na twaalf wedstrijden met 21 punten op plaats vijf, zes en zeven met slechts vijf punten achter nummer één DWO, dus volop spanning in de competitie.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de uitwedstrijd tegen VVSB dat met zestien punten uit twaalf wedstrijden op de negende plaats staat, aanvang 15.00 uur.