Afbeelding

LOHC dames 1 wint pittige pot

Sport

Afgelopen zondag mochten de dames van Leiden dames 1 thuis aantreden tegen de dames van AMVJ. Door de barre omstandigheden op de zondagochtend was het lang onduidelijk of de wedstrijd wel door kon gaan. Uiteindelijk kwam toch het verlossende woord en is de wedstrijd om 12.45 gestart op veld 2, met veel aanmoediging van onder andere de meiden van MO10-3 met hun mooie spandoek.

Leiden begon sterk aan de wedstrijd en had ruim een kwartier de controle op het veld. Afgezien van een paar lange ballen van AMVJ kon de ploeg uit Amstelveen niet gevaarlijk worden en hield Leiden de boel achterin goed dicht.

Aan de andere kant van het veld kon Leiden ondanks het vele balbezit echter ook niet echt gevaarlijk worden. Het eerste kwart eindigde zonder enige strafcorner aan beide kanten in 0-0.

In het tweede kwart was het wederom duidelijk dat Leiden de overhand had en de kansjes werden omgezet in grotere mogelijkheden. Dit resulteerde in de eerste goal van de wedstrijd: een strafcorner werd hard op goal geslagen door Annick de Boer, waarna de bal bleef hangen achter de keepster en Carlijn Croon hem binnen wist te tikken. Alhoewel het balbezit in het voordeel van Leiden bleef was het keepster Estelle Bienfait die met een sterke een-op-een redding de voorsprong van Leiden behield. Ruststand 1-0.

Na rust schoot AMVJ uit de startblokken: ze wisten direct een strafcorner te bemachtigen. De verdedigende corner met uitloopster Sacha van den Wall Bake wist deze echter te pareren en het bleef 1-0. Kort hierna vond een lange bal de cirkel in de stick van Roosje Nolet, die uiterst kalm bleef en beheerst de bal in de hoek pushte: 2-0 Leiden, tevens de stand na het derde kwart.

Het werd in de vierde kwart duidelijk dat AMVJ was gekomen om strijd te leveren en zo wisten ze vroeg in het laatste kwart de 2-1 uit een corner op het scorebord te krijgen. De vele lange klappen die volgden richting de goal van Leiden werden redelijk makkelijk opgepikt en AMVJ kon niet meer erg gevaarlijk worden. Toch was het lijnstop Kaylee de Boer die in de allerlaatste seconden van de wedstrijd nog sterk moest optreden en een bal van de lijn wist te halen. Een pittige pot in ijskoude omstandigheden met een terechte eindstand van 2-1 voor koploper LOHC.