Sam Roelen, ingevallen in de tweede helft, gelukkig weer terug na een lange blessure. | Foto: Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

Goede competitiestart FC Oegstgeest

FC Oegstgeest kon de wedstrijd met 2-1 winnend afsluiten. Met in de eerste helft bij tijd en wijle uitstekend voetbal. Goed combinerend kon het team het zeer fysieke spel van Sporting Leiden goed ontwijken. In de tweede helft verschoof het krachtveld meer in het voordeel van Sporting Leiden. Nu ontregelden zij met het fysieke spel het voetbal van FC Oegstgeest steeds meer, met het tegendoelpunt als gevolg. De kansen van beide teams in de resterende tijd leverden niets op. Voor FC Oegstgeest zijn de eerste drie punten binnen.

FC Oegstgeest begint de wedstrijd met een duidelijk overwicht. Met in de twaalfde minuut als resultaat dat Abel Bormans goed tot schot kan komen en de keeper van Sporting Leiden volledig verrast 1-0.

Voor de spelers van Sporting Leiden werd in de aanval meer dan eens buitenspel geconstateerd. Maar ook zij kregen toch de nodige kansen. Zo ook in de 37ste minuut. FC Oegstgeest keeper Gijs Jansen verijdelde tijdig de inzet.

Tegen het rustsignaal kende de goed fluitende arbiter Mark Immink FC Oegstgeest een vrije bal toe op links. De inzet van de bal in het doelgebied kon Sporting Leiden niet goed wegwerken. Abel Bormans maakte vervolgens van de gelegenheid gebruik door de bal achter de doellijn te tikken: 2-0.

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd van een duidelijk overwicht en goed voetbal van FC Oegstgeest in slordiger voetbal en minder goede passes. Sporting Leiden kreeg meer grip op de wedstrijd. Vooral de spits Soufiane Boukhidous wist het FC Oegstgeest af en toe knap lastig te maken. Na een fout in de verdediging van FC Oegstgeest kon hij in de 62ste minuut zelfs de 2-1 maken.

Even later paste trainer Thymen Kruider een spelerswissel toe. Roy Elkerbout werd vervangen voor Sam Roelen.

FC Oegstgeest was een beetje overdonderd door de verhoogde druk. De goede opbouw die in de eerste helft het zeer fysieke voetbal van Sporting Leiden goed kon pareren, werd minder. Hierdoor kon Sporting Leiden steeds meer druk zetten, met de nodige kansen tot gevolg. In één geval keerde de paal de inzet van Sporting Leiden. Vlak daarvoor had FC Oegstgeest nog een 100% kans op een voorzet van Sam Roelen. De keeper van Sporting Leiden greep goed in.

Vlak voor het eindsignaal gaf Abel Bormans nog een uitstekende voorzet op Sam Roelen. Ook nu was de keeper van Sporting Leiden paraat om het schot van Sam Roelen te stoppen.

De wedstrijd eindigde in een 2-1 winst voor FC Oegstgeest. Resumerend kan de conclusie worden getrokken dat FC Oegstgeest zeker in de eerste helft het betere voetbal had en het zeer fysieke spel van Sporting Leiden goed kon ontwijken. Maar in de tweede helft lukte dat minder en kon Sporting Leiden de druk aardig opvoeren. Zo kon het later in de wedstrijd nog redelijk spannend worden. Al had ook FC Oegstgeest nog de nodige kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De eerste drie punten zijn in ieder geval binnen.

Overige uitslagen:

SV Aarlanderveen-VV Koudekerk 4-2, SV Nieuwkoop-RKDES 0-2, Van Nispen-Stompwijk ‘92 1-2, FC Oegstgeest-Sporting Leiden 2-1, SCW-Lugdunum 1-3, VVSB-AVV Alphen 5-3.