Afbeelding

LOHC Heren 1 verliest met 2 -1 van Zwolle

Na de vorige week voor ons wat onfortuinlijke maar gezien het spelbeeld wellicht wel verdiende overwinning van Phoenix speelde LOHC Heren 1 op zondag 18 september om 14.45 uur uit op het sportcomplex Het Hoge Laar in Zwolle tegen het team van Zwolle Heren 1.

Zwolle speelde haar eerste wedstrijd uit tegen Rood-Wit Heren 1 met 2 - 2 gelijk.

Al met al een volgende mooie, gelegenheid om de stappen die het team maakt om te trachten te zetten in een klinkend resultaat.

De wedstrijdselectie was ten opzichte van vorige week enigszins gewijzigd.

Frans Laarhoven ontbrak gisteren en is voor de komende weken helaas uitgeschakeld door een gescheurde enkelband en ook Yvar Verseef ontbrak als gevolg van enige overbelasting.

Daarentegen keerden Jesse Webbers na zijn afwezigheid in verband met zijn voorlopig laatste kanopolo verplichtingen en ook Sem Kleuver weer terug in de selectie.

Met in eerste instantie wat lichte regenval begon de wedstrijd.

Beide teams starten gecontroleerd elkaar duidelijk wat aftastend.

Mede doordat LOHC hoog druk zettend haar organisatie niet echt goed op orde had en in diverse situaties ook wat te laat reageerde, wist Zwolle gedurende de eerste kwart een paar kleine kansen te creëren, zonder echt gevaarlijk te worden.

Ook LOHC wist wat kleine kansen af te dwingen, waaronder de enige strafcorner die goed uit het goal gehouden door de keeper van Zwolle H1.

Zo eindigde het eerste kwart eindigde met een 0-0 stand.

In het tweede kwart LOHC kwam meer in haar spel.

Het wist met het hoog druk zetten een zorgvuldige opbouw van Zwolle lastig te maken, wat met enkele snelle combinaties en goede spelverleggingen wat meer kansen te creëren.

Een van deze kansen werd benut door Methab Grewal, die na een pass vanaf de cirkel snel voor de keeper kwam en scoorde.

Na deze goal wist LOHC de controle te houden en weinig kansen weg te geven.

Het spel werd echter wat chaotischer mede als gevolg van de gestage regenval steeds moeilijker bespeelbare veld mede wat tevens resulteerde in diverse valpartijen.

Voor beide doelen ontstond er geen echt gevaar meer en zo werd de kleedkamer opgezocht met een 0 - 1 voorsprong voor LOHC.

Vanaf de start van het derde kwart kregen beide teams te maken met toenemende regenval en veel water op het veld.

Waar het voor rust nog wel mogelijk was om op een normale manier te hockeyen, veranderde het spel na de pauze.

LOHC trachtte met scoops en combinatie spel op korte afstand zich enigszins aan te passen aan de omstandigheden maar kwalitatief was het niet best meer en ontstond er steeds meer een vechtwedstrijd. Zwolle kon iets beter omgaan met de lastige veldomstandigheden dan LOHC en kwam tegen het einde van dit kwart langszij uit een hard backhandschot vanuit vrije positie op de rand van de cirkel: 1 - 1.

Het laatste kwart was nog alles te winnen of te verliezen in Zwolle.

LOHC was vastberaden de drie punten op te eisen en bleef hoog druk zetten.

Zwolle had hiertegen geen andere oplossing dan het spelen van de hoge bal die in de meeste gevallen simpel door LOHC werden onderschept.

Hierdoor had LOHC gedurende het laatste kwart het meeste balbezit en creëerden ze ook de meeste kansen welke mede door een onvoldoende cirkelbezetting helaas niet omgezet kon worden in een doelpunt.

In de laatste seconden van de wedstrijd wist Zwolle alsnog een uitspeelcorner te creëren.

Na in eerste instantie gestopt te zijn door keeper Thijs Dekker kon Zwolle de bal alsnog van dichtbij intippen.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2 -1 overwinning voor de heren van Zwolle.

Mede gezien de spelverhoudingen en het overwicht in grote delen van de wedstrijd hadden de spelers van LOHC meer verdient, maar wisten zij zichzelf onvoldoende te belonen.

Als Man of the Match werd door spelers en staf van LOHC met ruime voorsprong Paul Koot verkozen.

Komende donderdagavond om 20.30 uur speelt LOHC Heren 1 haar eerste ronde van de Gold Cup, thuis tegen Leonidas Heren 1 dat na een 1- 2 winst uit tegen Zoetermeer en een 1 -1 gelijkspel thuis tegen Qui Vive, met 4 punten op de vijfde plek staat in de andere poule van de Overgangsklasse.

Volgende week zondag wacht de volgende competitiewedstrijd uit tegen Huizen Heren 1, dat vorige week thuis tegen Hilversum met 6 - 1 won en gisteren uit tegen Phoenix met 1 - 1 gelijk speelde.