De dames van LOHC.

Dames LOHC winnen met 5-0 van Myra

Afgelopen weekend ging voor de hockeyers de competitie weer van start: voor de LOHC-dames 1 stond promovendus Myra op het programma.

Afgelopen zomer veranderde de samenstelling van het team behoorlijk: met zes nieuwe veldspeelsters, twee nieuwe keepsters en een nieuwe staf kan je bijna spreken van een gedaanteverwisseling. Coach Jorge Nolte kwam over van hoofdklasser Klein Zwitserland en heeft met Vincent van Hall en Jamie Kroukamp twee zeer ervaren assistenten tot zijn beschikking. De verwachtingen zijn dit seizoen dan ook hooggespannen.

De Leidse dames begonnen sterk aan wedstrijd tegen Myra en hadden met name op het middenveld de overhand, al was het geregeld net wat slordig om echte grote kansen te creëren. De 1-0 viel na een goede versnelling van Myrthe Mulder, die vanaf de middellijn doorstoomde tot de cirkel, waarna haar voorzet fraai werd afgemaakt door Carlijn Croon. In de eerste minuut van het tweede kwart wist Rozemarijn Tiebout direct de score te verdubbelen naar een 2-0 voorsprong: met een backhand vanuit een bijna onmogelijke hoek wiste ze een bekeken voorzet van Anne van Eijndhoven tot doelpunt te promoveren. Verder creëerden de dames uit Leiden een boel strafcorners, waarvan er echter niet een werd verzilverd. Ook Myra wist af en toe gevaarlijk te worden en strafcorners te versieren. Het lukte hen alleen niet om deze kansen om te zetten in goals.

In de tweede helft bleef het spelbeeld vergelijkbaar. Leiden wist nog drie goals te scoren: Anne van Eijndhoven vond twee keer het net, en ook Jip Minnema pakte haar goaltje mee. Verder bleef Myra aanvallend hockeyen en haalde zo een aantal strafcorners. De dames uit Amstelveen wisten echter geen doelpunt meer te maken, waardoor er bij het laatste fluitsignaal een 5-0 uitslag op het scorebord te zien was.

Al met al, een flitsende start voor LOHC-dames 1. De komende weken zullen uitwijzen hoe de krachtsverhoudingen liggen vergeleken met Overgangsklasse teams met soortgelijke ambities.