Tim Bosma. |
Tim Bosma. | Foto: Ed Patijn

1-2 verlies voor heren LOHC

Na een intensieve voorbereiding met maar liefst acht oefenwedstrijden speelde LOHC Heren1 op zondag 11 september om 14.45 uur haar eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen thuis op het sportcomplex ‘De Krogt” in Oegstgeest tegen het team van Phoenix Heren 1.

In vervolg op het vorige seizoen waar het jonge team na een lastige eerste helft en ook start van de tweede helft van het seizoen de lijn omhoog wist te vinden en op de achtste plaats in de poule eindigde, stond het team voor de opgave om deze opwaartse lijn door te trekken. Van de kern van de selectie van vorig seizoen vertrokken Bob van Brussel naar Roomburg Heren 1 en Pieter Schulpen naar Hoofdklasser HGC Heren 1. De selectie werd uitgebreid met diverse nieuwe spelers waaronder Lucas Paixão een Braziliaans international en Mehtab Grewal een Amerikaanse jeugdinternational.

Met mooi weer, Dames 1 dat voorafgaand ook thuis speelde en als afsluiter een Thé Dansant, beloofde het een mooie dag te worden aan de Hofbrouckerlaan.

Beide teams begonnen de wedstrijd met volle intensiteit en trachten elkaars opbouw snel onder druk te zetten. Het was Phoenix dat daar uiteindelijk beter in slaagde waardoor LOHC moeite had haar voorhoede te bereiken. Echt grote kansen bleven echter uit.

Het tweede kwart ontwikkelde zich langzaamaan tot een meer gelijk opgaande strijd. Beide partijen kregen kansen op de voorsprong, waarbij Jauke Schut als lijnstop een strafcorner van Phoenix tegen wist te houden. Met een 0 - 0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust kwam LOHC beter uit de startblokken en scoorde het binnen een paar minuten. Tim Bosma nam op de net buiten de cirkel een scoop uit de laatste linie vlekkeloos aan gelijk de cirkel binnenlopend en ronde zijn actie op een prachtige wijze af met een vlijmend schot uit de lucht: 1 - 0 voor LOHC. Het publiek langs de lijn ontplofte. In plaats van direct na de goal het spel trachten te controleren zette LOHC wat ongestructureerd volle druk vooruit, wellicht nog in extase van de mooie goal van Tim is LOHC. Het ervaren Phoenix profiteerde hier gelijk van en al binnen één minuut scoorde het de gelijkmaker, enkele minuten daarna gevolgd door de 1 - 2. De euforie was gelijk verdwenen.

Het laatste kwart gaven de heren van LOHC nog alles om een resultaat te halen op het Sportpark de Krogt. Met veel voorwaartse druk, mede geholpen door Phoenix dat zich wat terug liet zakken werden er de eerste strafcorners gehaald. Helaas gingen die er evenals enkele kleine overige kansen niet in en eindigde de wedstrijd in een 1-2 verlies.

Al met al gezien het gedurende delen van de wedstrijd getoonde overwicht een wellicht verdiende overwinning van Phoenix. Met iets meer geduld en controle had er echter ook een gelijkspel ingezeten. Gelijk een leermoment voor dit jonge team voor de komende wedstrijden, beginnende met volgende week zondag de uitwedstrijd tegen Zwolle Heren 1 dat zijn eerste wedstrijd uit tegen Rood-Wit Heren 1 met 2 - 2 gelijkspeelde.