Kelsey Heijne bepaalt uit een strafworp de eindstand op 18-22. |
Kelsey Heijne bepaalt uit een strafworp de eindstand op 18-22. | Foto: Wim van Tuijl

Trainer Bas Harland ziet perspectief ondanks nederlaag

Sport

Fiks zag de seizoensopeningswedstrijd tegen HKC met 18-22 verloren gaan. Geheel verrassend was dat niet, want de tegenstander geldt als één van de titelkandidaten.

Verschil pas in tweede helft gemaakt
Trainer Bas Harland somberde niet al te lang. “De selectie van HKC bevat meerdere spelers, afkomstig van PKC, die beschikken over ervaring met spelen in de korfballeague; het hoogste landelijke niveau. Dit zag je terug in het scorende gemak en de mate waarin de tegenstander het spel domineerde”, verklaarde Bas. Het is bekend, dat HKC een vereniging is met faciliteiten waardoor de drempel van de komst van zeer goede spelers niet hoog is. De beginfase was even voor Fiks. Mart Hortensius, Jan Anholts en Youp Coli gaven met hun scores hoop op een verrassend verloop. De wilskracht was bij Fiks aanwezig om er het beste van te maken. “Dat zag ik nadrukkelijk in de eerste helft, maar ook na rust. HKC kreeg de eerste scorende flow en liep uit naar 7-11. Knap hoe mijn team zich teugvocht in de wedstrijd en er bij rust een stand van 12-13 op het scorebord stond”, analyseerde hij.


Ook in de eerste fase van de tweede helft bleef Fiks aanhaken. Dominic van Welzen minimaliseerde de achterstand in minuut 39 tot één punt. “Naderhand zag ik HKC steeds meer georganiseerd spelen. De juiste spelers werden in stelling gebracht en binnen drie minuten was de tweede en beslissende run van de tegenstander een feit”, aldus Bas, verwijzend naar de 12-17. Die achterstand kwam Fiks niet meer te boven. Fiks streefde met tomeloze werklust naar een beter resultaat en door die inzet bleef een ruime nederlaag achterwege. Naderhand zouden Roy Vreeken en Hilde Warmerdam goed invallen. Eindstand 18-22. “Complimenten aan het spel en de inzet van mijn team. Als de spelers dit spelniveau weten vast te houden, dan heb ik er vertrouwen in dat resultaten zeker gaan volgen”, gaf Bas tot slot aan.


Scores: Dominic van Welzen en Youp Coli (beiden 4), Kelsey Heijne (3), Melissa Heijne en Ilse Hazekamp (2), Mart Hortensius, Jan Anholts en Lianne Anholts (1).

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant