Afbeelding

Historische zege ASC in twee opzichten

De 2-1 winst van ASC op EMM’21 zal niet gauw worden vergeten en zeker een plek in de lange (130-jarige) historie van ASC verwerven. De overwinning was in twee opzichten van grote waarde.
In de eerste plaats betekende winst verzekering van prolongatie van verblijf in de tweede klasse. ASC had minimaal een punt nodig om Esto voor te blijven in de eindklassering. In dat opzicht: missie geslaagd.
In de tweede plaats werd op Tweede Pinksterdag de laatste wedstrijd in de zondagcompetitie afgewerkt. Na 125 jaar competitie op zondag, verhuist ASC naar de zaterdagcompetitie. Daarmee volgt ASC de trend in West 2, waar steeds meer verenigingen kiezen voor de zaterdag als speeldag. Wat is dan mooier om de laatste competitieronde af te sluiten met een zege.

Uitbundigheid troef
Lars Valkx na de wedstrijd: “Wat moet ik zeggen, na die winnende treffer in de 89e minuut? Ik voelde een golf van emotie. Zo meteen volgt wel de ontlading in de kleedkamer”, vertelde hij opgetogen. Hij zou man van de wedstrijd worden met zijn twee doelpunten voor ASC. Vervolgt: “We kwamen op achterstand, maar als collectief hadden we het vertrouwen dat we in de wedstrijd konden terugkeren. Dit hebben we na de winterstop al vaker bewezen”. ASC vertaalde dat in de praktijk. De wedstrijd was lange tijd in evenwicht, zonder grote kansen voor beide teams. Een corner van EMM in de 28e minuut werd met succes doeltreffend verlengd. Daarna bleef de tegenstander druk geven om de voorsprong nog voor rust te vergroten. Het verliep anders. Niels Dalenoord onderschepte de bal en speelde Lars Valkx aan die in kansrijke positie de bal binnenschoot.
EMM kreeg in de tweede helft de beste kansen om weer op voorsprong te komen. Enkele keren ontsnapte de thuisclub en leek een zege ver weg. “Ik ben ontzettend blij dat mijn team toch nog de winst greep. Op basis van de stijgende lijn in het spelniveau van het team na de winterstop is het terecht dat we ons hebben gehandhaafd in de tweede klasse”, verwoordde een uitgelaten trainer Jesper Neuteboom. Hij erkende dat, gezien de veldverhouding, de tegenstander een gelijkspel had verdiend. “Nu kijk ik uit hoe het zal gaan in de tweede klasse op zaterdag. Ik beaam dat we het zwaar zullen krijgen, maar we gaan op positieve wijze de uitdaging aan. Het interessante is, dat we veel meer streekderby’s gaan krijgen en dus meer publiek”, besluit Jesper na de wedstrijd die in feestvreugde eindigde na de doeltreffende solo van Lars Valkx zo vlak voor tijd. Grote euforie na het slotsignaal van de prima leidende arbiter Manuel Uijttewaal. Voor ASC eveneens een prachtig slot van de feestweek in het kader van het 130-jarig jubileum.