Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Rob Schoemaker

ASC JO17-1 kroont zich kampioen van Hoofdklasse A

  Sport

Op Sportpark Overveer was VVSB uit Noordwijkerhout op woensdag 18 mei geen partij voor de jongens van Ajax Sportman Combinatie. De ASC-ers zijn niet meer te achterhalen door concurrent en dorpsgenoot FC Oegstgeest en konden een verdiend kampioenschap in stijl vieren.

Door een marge van zes punten, een superieur doelsaldo en geen enkel verliespunt lag het kampioenschap woensdagavond voor het grijpen en voor eigen publiek maakte ASC geen fout. Coaches Phil Coady en Ronald van Beelen zagen hoe hun ploeg na een gespannen start al voor rust het verschil maakte. Aanvoerder Jasper Lequin maakte aan alle spanning een eind door de eerste twee doelpunten voor zijn rekening te nemen. De eclatante vorm die ASC de laatste weken in de competitie toont, werd woensdagavond overtuigend doorgetrokken tegen VVSB. Na de aansluitingstreffer van VVSB gooide de van Alphense Boys overgekomen middenvelder Milan Schoemaker de wedstrijd definitief in het slot: 3-1. 

Onder grote belangstelling van jong en oud vond vervolgens de huldiging plaats. Bestuurslid en jeugdvoorzitter Mike van Eck reikte de kampioenschaal uit en sprak namens de club zijn complimenten uit voor de geleverde prestatie. Volgens Van Eck zijn de van FC Oegstgeest overgekomen Coady en Van Beelen belangrijke pionnen in het succes van de JO17-1: “Phil en Ronald maakten dit seizoen het verschil door een hecht team te smeden en oog te hebben voor de individuele groei van elke speler.” Ook aanvoerder Lequin kijkt terug op een mooi seizoen: “In al mijn medespelers schuilt een kampioen. We hebben elke wedstrijd het beste voor elkaar gegeven.” 

Ondanks al deze mooie woorden is ASC er nog niet. Promotie naar de Divisie, het hoogste amateurniveau, lonkt. Daarvoor zal in de komende weken strijd geleverd moeten worden tegen een andere Hoofdklasse-kampioen. 

Meer berichten