FC Oegstgeest, met Timo Lichtenbeld, is heel blij met het winnende doelpunt in blessuretijd. | Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest verzekert zich van handhaving

Sport

Even leek de wedstrijd uit te draaien op een herhaling van vorige week, een teleurstellend verlies. Maar nu keerden de Oegstgeestenaren in de tweede helft het tij. Zij kwamen tot tweemaal na achterstand langszij en trokken zelfs in blessuretijd de winst naar zich toe (3-2).

De spelers van FC Oegstgeest speelden afgelopen zaterdag met rouwbanden om het overlijden van Aad van Tol en Bert Driessen te gedenken. Nadat de scheidsrechter zijn tenue nog even had aangepast kon de wedstrijd beginnen. Hij had in eerste instantie een wat donker tenue aan dat te veel leek op dat van FC Oegstgeest.

De eerste kansen waren voor Nieuwkoop dat zeer aanvallend startte en sterk vooruit verdedigde. In de elfde minuut werd dit beloond, vanuit een voorzet van links kon de aanvaller van Nieuwkoop vrij inkoppen (0-1). FC Oegstgeest had nog nauwelijks kansen gecreëerd.

Tijdens een discussie rond plaatsing van de muur in verband met de directe vrije bal die was toegekend had Kevin Driessen de tegenwoordigheid van geest om de vrije bal direct te nemen en zo de Nieuwkoop keeper te verrassen (22ste min: 1-1).

Ook nu bediende FC Oegstgeest zich van lange ballen die meer dan eens niet aankwamen. Ook de passing was nog onvoldoende. Tot overmaat van ramp kende de scheidsrechter vlak voor rust Nieuwkoop nog een penalty toe (1-2). Daarna kreeg Abel Bormans nog wel een kans. Uit een corner van Niels Lichtenbeld kopte Abel Bormans net over. Gevolg was dat FC Oegstgeest met een 1-2 achterstand ging rusten.

In de tweede helft begon het wedstrijdbeeld wat meer te draaien. FC Oegstgeest kreeg wat meer kansen. Zo gaf Sam Roelen een pass op Bob den Hollander, helaas zonder het beoogde resultaat. Maar ook Nieuwkoop bleef gevaarlijk, in de 55ste minuut werd keeper Davey Braggaar bijna verrast met een lob. Kort daarna kwam FC Oegstgeest toch weer op gelijke hoogte door een prachtig schot van Sam Roelen vanaf rechts op de 16 meter lijn met linkervoet in de kruising (2-2).

Iets later (minuut 61) kwam Sam Roelen via een voorzet op maat van Dylan Dijkstra alleen voor de keeper van Nieuwkoop. Het ontbrak hem helaas aan de nodige rust, de bal ging hard over het doel. Het leek wel of de ban was gebroken. Het aantal kansen voor FC Oegstgeest nam toe en het combinatiespel verbeterde.

In de loop van de tweede helft wisselde trainer Thymen Kruider Joshua Overvliet voor Bas Brom en Bob den Hollander voor Daan van Moorsel. Beide spelers zouden een zeer positieve bijdrage leveren in de resterende tijd.

Vooral Daan van Moorsel speelde bij het derde doelpunt een belangrijke rol door de bal tussen drie tegenstanders goed af te schermen. Abel Bormans maakte vervolgens de 3-2. Dus ondanks de wat tegenvallende start van de wedstrijd herstelde FC Oegstgeest zich goed door toch de volledige winst binnen te halen.

Handhaving in de derde klasse is hiermee zeker gesteld. FC Oegstgeest staat nu nog steeds op plek zeven op de ranglijst met 33 punten. Dat is vier punten verwijderd van de derde plaats (TAVV 37 punten). De verschillen zijn dus klein. Komend seizoen zullen Sjoerd Winkelman en Roy Elkerbout de FC Oegstgeest selectie versterken.

Op 30 april speelt FC Oegstgeest uit tegen CVC Reeuwijk om 14.30 uur.

Overige uitslagen

SV Aarlanderveen-Lugdunum 4-2, CVV Be Fair-FC VVC 2-1, SV Gouda-Blauw Zwart 2-1, FC Oegstgeest-SV Nieuwkoop 3-2, Sporting Leiden-FC Oudewater 3-4, TAVV-CVC Reeuwijk 1-1, VVSB-Alphia 1-3.