Logo oegstgeestercourant.nl
<p><em>Drie turnsters van OGAV tijdens een wedstrijd.</em></p>

Drie turnsters van OGAV tijdens een wedstrijd.

(Foto: )

OGAV 92 jaar

  Sport

Op 16 april bestond de Oegstgeester Gymnastiek en Atletiek Vereniging (OGAV) 92 jaar. Begonnen als kleine club, is OGAV nu uitgegroeid tot een sportclub met meer dan 225 leden met een gevarieerd lesaanbod.

De bloeiende vereniging werd opgericht in 1930. Toen werden de lessen verzorgd in de gymzaal van de Gemeenteschool. Nu vinden de lessen plaats in de gymzaal van de Jan Wolkerslaan en de Jac.P Thijsselaan in Oegstgeest. 

Voor iedereen

OGAV heeft voor ieder wat wils. Zo biedt de club op dit moment ouder- en kindgym, jongensturnen onderbouw, recreatie turnen, selectie turnen, Sport Fit 40+ en Low en High Impact Aerobics. Ook verzorgd OGAV Gymles op Maat. Dit is een gymles voor kinderen met een verstandelijke beperking. 

‘Op naar het honderdjarig jubileum!’

Deze lessen worden gegeven door enthousiaste en gemotiveerde trainsters, waarvan veel oud-turnsters van OGAV. Zij zijn allemaal in bezit van een diploma/licentie en samen zorgen zij voor de lessen van OGAV. 

Gewone gymzaal

Ondanks dat de turnsters in een gewone gymzaal turnen, behalen ze prachtige resultaten op de regionale en landelijke wedstrijden. Zo staan er regelmatig selectie turnsters op het Nederlands Kampioenschap, en worden hier soms zelfs medailles behaald. Ook organiseert OGAV onderlinge wedstrijden waar de recreatie turnsters hun oefeningen mogen laten zien. 

En dit allemaal zonder een echte turnzaal. De turnsters trainen namelijk in een gewone gymzaal waar alle turnuitrusting iedere training weer opgezet en afgebouwd moet worden. Veel andere turnclubs hebben echter een turnzaal met vaste turnuitrusting. 

OGAV hoopt natuurlijk nog heel lang mensen plezier te bieden in het sporten. “Op naar het honderdjarig jubileum!” laat het bestuur weten.

Kijk voor meer informatie over OGAV op: www.ogav.nl en volg de sociale media:

Instagram: ogav_selectie / ogav_oegstgeest

Facebook: ogav oegstgeest

Meer berichten